— Det er ikke hver dag SV danner flertallet, men vi er veldig glad for å få gjennomslag for denne saken, sier SVs stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes til NTB.

Da SV torsdag kunngjorde at de ikke vil støtte Arbeiderpartiets forslag om et generelt påbud om flytevest i fritidsbåter opp til 8 meter, lanserte partiet to alternative forslag. Etter at de folkevalgte med små marginer stemte ned Aps forslag fredag, ble SVs flytevestkupp et faktum:

SV ba regjeringen fremme et forslag som påbyr bruk av redningsvest i fritidsbåter med barn om bord, noe som umiddelbart ble omfavnet av regjeringspartiene Høyre og Frp. Under voteringen fredag stemte også KrF for, i tillegg til tre av Venstres representanter. SVs forslag gikk dermed gjennom med hele 62 mot 42 stemmer.

SV fikk også gjennomslag for forslaget om å be regjeringen bredt utrede tiltak for å bedre sikkerheten til sjøs.

— Regjeringen må før jul komme tilbake med en stor sikkerhet til sjøs-pakke som tar innover seg alle forhold som Sjøfartsdirektoratet har bedt politikerne vurdere. Her understreker vi at to av tiltakene mot de største årsakene til sjøulykker, altså promille og fart, styrkes, sier Fylkesnes. (©NTB)