Sandefjord la inn protest etter forrige helgs eliteseriekamp mot Tromsø på Alfheim. Der annullerte dommer Ola Hobber Nilsen det som ville blitt gjestenes 2-0-mål, etter først å ha godkjent scoringen. I ettertid oppsto det tvil om hvorvidt noen i dommertrioen hadde sett målet i reprise på storskjerm.

Kampen endte til slutt 1-1. Torsdag var Sandefjords protest til behandling i Doms— og sanksjonskomiteen i Norges Fotballforbund, og fredag kom beskjeden om at protesten er avvist på formelt grunnlag. Årsak: Sandefjord varslet ikke dommer Hobber Nilsen om protesten etter kampslutt, slik regelverket krever.

— Tema for utvalget har vært om det foreligger grove feil ved dommerens forståelse av reglene som berettiger omkamp. I tillegg har vi sett på om de formelle vilkårene for å ta saken opp til realitetsbehandling foreligger. Det gjør de altså ikke, sier utvalgets nestleder Øyvind Skaara til NTB.

Regelverket åpner riktignok for at en protest kan behandles dersom utvalget anser saken som et «særskilt tilfelle». (©NTB)