Socialdemokraterna går tilbake 2,8 prosentpoeng til 24,7 prosents oppslutning mens MD taper 1,5 prosentpoeng og ligger på 5,3 prosent ifølge målingen som Ipsos har gjort for Dagens Nyheter.

— Siden valget i september i fjor har S og MP mistet rundt 500.000 velgere, og de rødgrønne partiene har den laveste oppslutningen siden 1991, sier opinionsanalytiker ved Ipsos, David Ahlin, til avisen

Sverigedemokraterna (SD) øker med 1,7 prosentpoeng til 18,9 prosent, som er det beste resultatet Ipsos har målt for partiet noen gang.

— Hvis man ser på dem som stemte på Socialdemokraterna under riksdagsvalget, ville 10 prosent av dem stemt Sverigedemokraterna i dag, sier Ahlin.

For samtlige partier i den borgerlige alliansen er støtten stabil eller økende, sett bort ifra Kristdemokraternas 3,8 prosent som ligger under målingen i riksdagsvalget. Den blå alliansen får til sammen 41,3 prosent sammenlignet med de rødgrønnes 37,3 prosent. Ahlin mener regjeringens innvandringspolitikk under den pågående flyktningkrisen er hovedårsaken til den synkende oppslutningen. (©NTB) (©NTB)