Mannen som ble pågrepet først av de fire, en 36 år gammel mann fra Lyngdal, aksepterte å sitte isolert. Mannens advokat, Odd-Rune Torstrup, opplyser til Fædrelandsvennen at retten valgte å ta politiets begjæring til følge.

Like etter klokken 16 sendte Haugaland og Sunnhordland politidistrikt ut en pressemelding hvor det fremgår at Stavanger tingrett tok samtlige begjæringer til følge. Dermed må alle de fire siktede sitte isolert i ytterligere to uker.

Traff Tina i Stavanger

36-åringen som ble pågrepet først skal ha forklart at han traff Tina Jørgensen i Stavanger sentrum natt til søndag 24. september 2000. Mannen ble som mange andre lyngdøler kjent med Jørgensen da Stavanger-kvinnen ferierte i sørlandsbyen sammen med sin familie på 1990-tallet.

36-åringen skal også ha forklart seg om drapet av 20-åringen og knytter de tre andre siktede til hendelsen. Ifølge VG har 36-åringen også sagt at han ikke kan utelukke at han selv slo Jørgensen i hodet med en stein. Mannen nekter likevel straffskyld.

Nekter straffskyld

De tre andre benekter å ha vært involvert i den 15 år gamle drapssaken. 36-åringen som ble pågrepet som nummer tre ble torsdag avhørt for andre gang.

Mannen ble fredag varetektsfengslet i nye to uker, med brev— besøks- og medieforbud. Retten godtok også at han blir holdt isolert i fengselet.

— Min klient motsetter seg videre varetektsfengsling og isolasjon. Begrunnelsen for det er at han nekter å ha noe med drapet å gjøre, sier 36-åringens forsvarer, Thomas Randby.

Møtte i retten

Den tredje 36-åringen som er siktet blir også holdt isolert i ytterligere to uker. Mannen ble pågrepet da han meldte seg for politiet i Kristiansand ved 16-tiden 17. september.

38-åringen fra Sirdal, som ble pågrepet sist, var den eneste av de siktede som selv møtte i retten fredag.

— Han ønsket å fortelle dommeren at han ikke ønsker isolasjon lenger, og om belastningen dette er for ham, sier 38-åringens forsvarer, advokat Olav Sylte, til Fædrelandsvennen.

Retten kom likevel fram til at han kan holdes isolert mens politiet etterforsker saken videre. Politiet var ikke tilgjengelig for kommentar fredag, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lina Merethe Lie i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Fædrelandsvennen.