Den mektige lederen av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) kan ikke huske noen annen VM-arrangør som har ligget så på etterskudd som brasilianerne gjør nå.

— Brasil fant ut altfor sent hva som krevdes av dem. Jobben med VM-forberedelsene kom altfor sent i gang. Det er rart, for det er ingen arrangør som har fått så god tid til å forberede et fotball-VM som brasilianerne. De har hatt sju år på seg, sier Blatter.

Han har erfaring med ni VM-sluttspill. Det første han var involvert i, som generalsekretær i FIFA, var mesterskapet i Argentina i 1978. Han jobbet som utviklingsleder innen for FIFA-systemet i 1975, ble generalsekretær og deretter president i 1998. Seks av de tolv VM-arenaene i Brasil ble ikke ferdige innen tidsfristen som var satt 31. desember. Det gjelder arenaene i São Paulo, Curitiba, Porto Alegre, Cuiaba, Natal og Manaus. Dette bekymrer selvsagt Blatter og FIFA-ledelsen før øvrig.

Det er ikke bare uferdige arenaer som skaper bekymring, for det er flere andre store uløste problemer. Transportsystemet er nedjustert, og det blir fortsatt diskutert hvordan man skal organisere transporten av store skarer fotballtilhengere mellom de ulike byene og arenaene. (©NTB)