— Han har hatt en lang treningsperiode, og har ikke startet et løp siden november. Det var en fantastisk seier fra en tøff startposisjon, sier kusk og trener Øystein Tjomsland etter løpet.

Tekno Odin er et ekte Sørlandsprodukt som har trent på Sørlandet Travpark hele karrieren. Han har tidligere vunnet nesten alt som er mulig å vinne, og han ser ikke ut til å ha gitt seg med det.

- Travsporten Northug

Tjomsland var ikke overrasket over at Tekno Odin vant lørdag, men er imponert over hvor god hesten var.

— Jeg var trygg på at han skulle gjøre et godt løp, men at alt skulle stemme så bra var nesten litt i overkant. Jeg er veldig glad for seieren, sier Tjomsland.

Treneren er full av lovord om hesten han trener.

— Han er nesten travsportens Northug. Han har vunnet mange store løp, og tatt steget fra junior til senior veldig godt, sier treneren.

Forbedret de svake sidene

I løpet av treningsperioden som Tekno Odin nå har vært gjennom har fokuset vært å forbedre de litt svakere sidene han har hatt. Det har gjort ham til en bedre hest, mener Tjomsland.

— I dag tok han inn det han lå bak i løpet av de første 400 meterne. Det er en egenskap han ikke har hatt tidligere. Det gjør at jeg er ekstra glad for det han viser nå, forteller han.

God sesongstart

Tjomsland forteller om en veldig god sesongstart for stallen på Sørlandet travpark.

— Av rundt 90 løp har vi tatt hjem seieren i rundt 30 av dem. Vi er den stallen med flest seiere i landet nå. Det har vært en fantastisk sesongstart, sier han.

Tjomsland tror også dette kan fortsette framover.

— Det er gode tider og mye å glede seg over for travsporten på Sørlandet, sier han.