— Vi mener det var riktig å skifte ut de to lærere på klassetrinnet. Faktisk burde skolens ledelse hatt ros for at den tok tak i mobbingen som har pågått lenge.

Det sier far til eleven ved barneskolen som gjennom flere år har opplevd å ha blitt mobbet og utestengt av jevnaldrende både i skolegården og på fritiden.

Klagde på rektor

Fædrelandsvennen skrev nylig at to lærere ved Hånes skole fra i høst ble fjernet fra klassetrinnet etter krav fra foreldrene til mobbeofferet.

Andre foreldre på klassetrinnet reagerte sterkt på dette, og foreldrekontaktene sendte en formell klage på rektors beslutning til oppvekstdirektøren i Kristiansand kommune.

I klagen ble det gjort et poeng av at foreldre til mobbeofferet krevde at en av mobberne måtte bytte skole.

Moren til mobbeofferet forteller at saken har blitt det store samtaleemnet i bydelen. Familien føler seg utsatt for rykter, og føler at andre foreldre snur seg vekk når de møter dem. De ønsker i utgangspunktet å legge lokk på saken, men mener det er viktig at også deres side av saken kommer fram. Foreldrene frykter at sladder og ryktespredning blant de voksne skal smitte over på elevene.

Trakk krav om skolebytte

— Det som ikke kom fram i avisoppslaget var at vi trakk kravet om at eleven som hadde vært sentral i mobbingen måtte bytte skole, da vi forstod at lærerne ikke hadde tatt mobbingen opp med den aktuelle eleven og dens foresatte. I tillegg til mangelfull håndtering av mobbesaken fra lærernes side, reagerer vi sterkt på ting som ble sagt fra lærerhold til barnet vårt under et møte på skolen i oktober i fjor. Jeg var selv til stede på møtet der det kom frem det jeg opplevde som krenkende uttalelser, sier moren, som mener barnet deres burde få en unnskyldning.

- Kan skremme andre

Far til barnet sier de bare har gjort det han håper alle foreldre ville gjort, nemlig å ta mobbing av barnet sitt opp med lærerne og skolens ledelse. Nå er han redd den offentlige omtalen av saken kan skremme andre foreldre fra å melde ifra om mobbing på skolen.

— Vi har engasjert oss for at barnet vårt skal ha det trygt og godt på skolen. At vi pekte på enkeltelever som var involvert i mobbing, gjorde at andre foreldre gikk i skyttergravene for å forsvare sine barn. Jeg tror alle nå er tjent med at saken legges død, og at vi ser framover og sammen arbeider for få et trygt og godt skolemiljø, sier faren.