Satellittbilder sendt ut av FNs institutt for opplæring og forskning, UNITAR, bekrefter det mange har fryktet: Bel-tempelet i oldtidsbyen Palmyra i Syria er jevnet med jorden. Opprørere står trolig bak.

Det 2000 år gamle tempelet var regnet som den religiøse hovedbygningen i Palmyra og var kjent for å være i svært god stand.

— Vi kan bekrefte at hovedbygningen i Bel-tempelet er blitt ødelagt, samt en rad med søyler i umiddelbar nærhet til tempelet, opplyser UNITAR.

FN har sendt ut et satellittbilde fra 27. august som tydelig viser strukturen av tempelet. Men på et bilde tatt mandag er nesten ingenting igjen, bortsett fra noen søyler i utkanten av tempelområdet.

De første meldingene om at Bel-tempelet var ødelagt kom søndag kveld. Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) gjenga informasjon fra kilder i Palmyra om at ekstremister hadde ødelagt deler av tempelet. Dette ble senere avkreftet av syriske myndigheter, før det nå altså er kommet en endelig bekreftelse fra FN om at tempelet er gått tapt (©NTB)