De aller fleste av disse har foreldre som ikke bor sammen. Aleneforeldreforeningen er spesielt opptatt av de negative konsekvensene dette vil få for ungdommer som bor i familier med veldig svak økonomi.

Vi har allerede hørt om ungdommer som ikke kan starte på videregående til høsten på grunn av lovendringene, og vi frykter at det er mange flere som ikke greier å gjennomføre videregående skolegang. Ungdommer i aleneforeldrefamilier med dårlig økonomi er i flere sammenhenger en utsatt gruppe, og å fjerne grunnstipendet vil frata mange av dem muligheten til å gjennomføre videregående, og føre til flere drop-outs, med det resultat at langt flere ungdommer vil bli avhengige av NAV. Det er helt uforståelig at regjeringen vil forskjellsbehandle ungdommer i familier med dårligst økonomi. For mens ungdommer som bor med aleneforeldre med liten inntekt, fratas stipendet, økes stipendet til ungdommer fra lavinntektsfamilier der foreldrene bor sammen.

Aleneforeldreforeningen advarte mot konsekvensene i forkant av de nye reglene, og vi oppfordrer på det sterkeste politikerne om å ta til fornuft og heller legge til rette for at flere tar utdanning, i stedet for å gjøre det motsatte.