I løpet av sesongen har målfarlige Costa lagt inn en solid søknad om å være med i Vicente del Bosques VM-tropp i Brasil.

Faktisk kommer Atlético-spissen fra landet som arrangerer VM, og han har til og med to landskamper i den brasilianske trøya, men i fjor fikk han godkjent sin søknad om å spille for Spania.

Onsdag startet han på topp for den regjerende verdensmesteren da Italia sto på motsatt banehalvdel i Atléticos stadion i Madrid. Reprisen på EM-finalen for to år siden ble en målfattig affære, men igjen stakk spanjolene av med seieren.

Den eneste scoringen kom etter fine kombinasjoner i det 63. minuttet. David Silva spilte vegg med Andrés Iniesta, og ballen spratt Spanias vei inne i feltet. Pedro skjøt rett på Gianluigi Buffon, men den vanligvis så solide målvakten glapp ballen.

Costa spilte hele kampen for Spania, som holdt unna for de italienske forsøkene på tampen. Spissutfordrerne David Villa og Fernando Torres var ikke med i troppen, mens Manchester City-angriperen Álvaro Negredo var henvist til benken. (©NTB)