NSB varsler at togene mellom Hamar og Trondheim via Røros er innstilt mellom Hamar og Røros fra søndag ettermiddag til mandag morgen klokken 8. Selskapet skaffer alternativ transport, men reisende må regne med forsinkelser.

— Det er fare for ras, og det er fare for at masse kan skli ut. Nå har vi ikke fått melding om at det er gått noen ras, men det er så store vannmengder at vi synes det er for stor risiko å holde jernbanen åpen, sier pressekontakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til Arbeidets Rett.

I Hedmark er flere veier stengt, melder Statens vegvesen. Europavei 16 fra Kongsvinger til Riksgrensen er stengt på grunn av flom, og det samme er fylkesvei 26 i Hedmark som er stengt sør for Nybergsund i Trysil, og fylkesvei 581 er stengt mellom Engerneset og Sundet.

Vegvesenet har høy beredskap på grunn av den økende vannstanden. På fylkesvei 26 i Nybergsund sentrum er det ti centimeter igjen før vannet når veien. Ifølge veivesenet blir det i tilfelle en forlengning av den strekningen som allerede er stengt sør for Nybergsund.

— Det er meldt regn i kveld og i natt. Vi følger situasjonen i Trysil spesielt tett, men har høy flomberedskap i hele fylket, sier Statens vegvesens seksjonsleder for drift i Hedmark, Per Magnar Klomstad. (©NTB)