Berlusconi ble i 2013 dømt til sju års fengsel for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra den da 17 år gamle nattklubbdanseren Karima El Mahroug på sine såkalte «bunga-bunga-fester». Han ble også dømt for å ha misbrukt sin stilling som statsminister til å dekke over saken, men milliardæren ble frikjent for alle anklagene i fjorårets ankesak.

Påtalemyndigheten anket kjennelsen, og Italias øverste domstol behandlet saken tirsdag. Det tok dommerne ni timer med drøftelser før det like før midnatt ble kjent at frikjennelsen opprettholdes. Prostitusjon er ikke ulovlig i Italia, men det er forbudt å kjøpe sex fra en mindreårig. Berlusconi hevder han ikke visste at jenta var under 18 år, og høyesterett ser ut til å ha trodd ham.

Dermed er trolig siste ord sagt i den langtrukne sagaen om politikerens sex-fester, men det betyr ikke at rettsforfølgelsen av Berlusconi er over. 78-åringen har akkurat fullført samfunnstjenesten han ble ilagt for skattesnusk og anklagene om lovbrudd er kommet på løpende bånd for mediemogulen.

Det er imidlertid lite trolig at noen av sakene vil kunne hindre Berlusconi i å for alvor gjøre comeback i politikken. Berlusconi har fått lov til å komme tilbake som partileder for Forza Italia, men han sliter med å opprettholde disiplinen i opposisjonspartiet.

Berlusconi har dessuten ikke lov til å stille til valg, og er derfor fratatt muligheten til en plass i nasjonalforsamlingen. (©NTB)