Den 35 år gamle mannen ble dømt til tre års fengsel, og hans søster til fengsel i tre år og tre måneder, melder Aftenposten.no.Søskenparet skal ha plassert dynamitt inntil ytterveggen til menighetshuset, og mannen har erkjent at det var han som detonerte ladningen. Søsteren erkjente ikke straffskyld, til tross for at hun innrømmer å ha vært på stedet. Søsteren var i sin tid medlem av menigheten.

Menigheten hadde sine lokaler i tredje etasje i bygget hvor samtlige vinduer ble sprengt i filler. Også hus mer enn hundre meter unna fikk vinduer knust av det enorme trykket fra eksplosjonen. En familie på fem måtte evakueres, og en bedrift ble ødelagt etter eksplosjonen.

Aktor Petter Mandts påstand i saken var tre års ubetinget fengsel for søskenparet. Han ba også om at den hovedtiltalte mannens kone skulle idømmes ni måneders betinget fengsel. Mandt ba dessuten om at de tre dømmes til å betale en erstatning på om lag 3,6 millioner kroner til forsikringsselskapet.

To andre er tiltalt for ikke å si fra til politiet om at sprengningen skulle skje, og risikerer fem måneders betinget fengselsstraff for det. (©NTB)