Demokratenes kandidat har nå en oppslutning på 48 prosent, mens hans republikanske rival får 43 prosent på en meningsmåling utført for CBS News og New York Times.Målingen viser at det særlig er kvinnelige velgere som returnerer til Barack Obama, først og fremst hvite kvinner, som tidligere i år la sin elsk på McCain.

Mens et flertall av de kvinnelige velgerne for bare to uker siden oppga at de støttet John McCain, svarer nå 54 prosent at de støtter Obama. McCain er nede i 38 prosent oppslutning blant kvinnelige velgere.

Blant hvite kvinnelige velgere har Obama virkelig gjort suksess og økt sin oppslutning med hele 21 prosentpoeng den siste uken. Nå har han et forsprang på 2 prosentpoeng også i denne velgergruppen, som han tidligere har slitt tungt for å vinne tilhengere blant.

CBS/New York Times-målingen er i samsvar med en måling utført for nyhetsbyrået Reuters denne uken. Den gir også Obama en knapp ledelse, med 47 mot 45 prosent.

En meningsmåling utført for CNN og Time Magazine viser dødt løp mellom Obama og McCain i den viktige delstaten Florida, der begge får 48 prosent.

I Ohio, som også blir sett på som en helt avgjørende delstat, har Obama derimot sikret seg et knapt forsprang på 2 prosentpoeng, mens McCain har et forsprang på 6 prosentpoeng i Indiana.

I alt 538 valgmannsstemmer skal fordeles når de to kandidatene møtes til dyst i november, og den som først haler i land 270 valgmannsstemmer kan innta Det hvite hus. (©NTB)