Woodward var den ene halvdelen av den legendariske journalistduoen som utløste Watergate-skandalen med sine artikler i The Washington Post. Skandalen førte til at president Richard Nixon måtte gå av i 1974.Den mystiske «Deep Throat» var helt sentral i avsløringene, og er kanskje pressehistoriens mest omtalte kilde. Sammen med partneren Carl Bernstein og redaktøren Ben Bradlee har Woodward holdt identiteten til «Deep Throat» hemmelig i 33 år.

Men nå er katten ute av sekken. Den 91 år gamle FBI-veteranen Mark Feld har avslørt at det er han som er «Deep Throat», og Woodward kan endelig snakke åpent om sin gamle hjelper.

— Han var en slags mentor for meg, nesten som en karriereveileder. Betydningen av den hjelpen han ga til Carl og meg da Watergate begynte kan ikke måles, sier Woodward til fjernsynskanalen NBC.

På den andre siden sier Woodward at Feld var en «svært anspent mann» da opprullingen av skandalen pågikk, og at det så ut til at Feld var usikker på om han gjorde det rette. Dessuten likte ikke Feld journalister spesielt godt. (©NTB)