POPULÆR: Leryn Franco, her fotografert under OL i Beijing, ble kåret til lekenes vakreste for fire år siden. Tirsdag skal hun i aksjon i London.

VENNESLA: Klokka 11.00 tirsdag dukker det opp et eksemplar i kvalifiseringen i spydkast for kvinner som matcher opplevelsen av å få med seg soloppgangen på Hawaii.

Leryn Franco fra Paraguay. Undertøys— og bikinimodellen vant ikke noen medalje i Beijing (2008), men vant en hær av mannlige fans. Hun var i fotografenes fokus til tross for at hun endte på 51. plass (nest dårligst med 45,34 meter). Et plaster på såret for henne, og som skjøt fart på modellkarrieren, var at hun ble kåret til OLs vakreste i en rekke avstemminger, også blant de aktive i OL-landsbyen. På nettet ble paraguayaneren en hit. Av OL-deltakerne var det bare den amerikanske svømmeren, gullgrossisten Michael Phelps, som fikk flere klikk.

Det er ikke bare centimeter, hundredeler, poeng og mål som folk er opptatt av. I skjønnhetskonkurranser har brunetten en langt bedre karriere enn på friidrettsarenaen:

Sølv i Miss Paraguay. Sølv i Miss Bikini Universe.

Oddeliv Moe.

I 2011 prydet hun Sports Illustrated Swimsuit Editon, der vår egen Vendela Kirsebom også har vist seg fram. Hun har i år også skrevet en feit sponsorkontrakt med Nike. Under utstyrsgigantens vinger kom hun neppe på grunn av sine ferdigheter med spydet, selv om hun i år har perset til 55,77 meter, et resultat som ville gitt norsk mesterskap i 2011. Men det er fremdeles drøye 17 meter fram til verdensrekorden (72,28 meter).Smellvakre Franco medgir at hun har større muligheter for å beholde tittelen "OLs vakreste" enn hun har for å ta landets andre medalje i olympiske leker. Paraguay tok sølv i den olympiske fotballturneringen i 2004. Jeg garanterer at det blir trangt om plassen for fotografene i spydkastsvingen tirsdag formiddag. OL er ikke bare prestasjoner, men også estetikk.

LETTKLEDD: Foruten å kaste spyd for Paraguay jobber Leryn Franco som undertøys- og bikinimodell.

For at ingen skal tro at det er en skikkelig mannsgris som sitter her oppe i Vennesla skal jeg også anbefale et par veltrente mannlige utøvere. Mest sexy – Adam van Koeverden, den hardeste konkurrenten til Eirik Verås Larsen i onsdagens finale. Solbrun, rufsete hår og en firkantet kjeve! Jeg tror sågar fruen vil snu seg etter kanadieren om han viser seg på Hamresanden. Dessuten spiller han gitar!Undertøysmodellen Aldo Montano ser også helt grei ut, men italieneren driver med fekting. Det blir som i mørket – der alle katter er grå.

For øvrig bør Finn Kalviks gjennombruddsmelodi "Finne meg sjæl" (1969) ha dundret ut gjennom hodetelefonenetil håndballjentene når de tirsdag formiddag entrer parketten i London, klare for kvartfinale. Brasil hadde vært en hardere nøtt å knekke for Norge – i fotball.??