KRISTIANSAND/OSLO : Det er VG Nett som melder at Larsen startet Facebook-gruppen«Vi som boikotter aviser med abb avbildet på forsiden».

Gruppen har cirka 1000 medlemmer.

– Mitt utgangspunkt er at jeg synes mediene har overdrevetbildebruken av gjerningsmannen. Dette har irritert meg i lang tid og jeg ønskerå sende et signal til avisene, sier Lisa Maria Larsen til VG Nett.

– Når jeg reagerer så sterkt på at vi hele tiden fåransiktet hans opp i vårt ansikt, så tenker jeg spesielt på hva pårørende ogofre må gjennomgå dag ut og dag inn, sier hun videre.

Larsen ble i august i fjor forlovet med Krf-lederen KnutArild Hareide som også er lederen av Stortingets 22. juli-komité.

Han sier til VG Nett at han ikke støtter forlovedens boikott.

– Jeg tror Lisa Maria opplever, som veldig mange andre, atgjerningsmannen får veldig, veldig stor oppmerksomhet. Jeg må vel si at jegogså kjenner på det akkurat i denne tiden her. Men for min egen del vil jegikke oppfordre til noen boikott. Jeg kommer ikke til å melde meg inn i dennegruppen, sier Hareide til VG Nett.

Han vil likevel rose forlovedens engasjement overfortabloidavisa.

– Det er positivt med et slikt engasjement. Selv om jeg ikkevisste om denne gruppen, så er jeg heller ikke overrasket. Hun har gjentatteganger tatt opp med meg at hun er veldig lei av alle de gangene gjerningsmannenhar preget forsidene, og jeg forstår den folkelige reaksjonen. Det Lisa Mariaformidler med dette er at vi ikke må gi gjerningsmannen en mulighet til å fåformidlet sin ideologi.