— Hvis noen tror at forestillingen er slik den blir fremstilt, så er det veldig trist, sier komiker Rune Andersen om "Komikameratene" som for tiden går på TV2. Torsdag kveld vises den syvende episoden av serien, som følger Andersen, Sturla Berg–Johansen, Tommy Steine og Jonas Kinge Bergland på turné gjennom Norge i fjor mens de utviklet showet som for tiden spilles på Latter i Oslo.

KOMIKAMERATENE: Tommy Steine, Sturla Berg-Johansen, Rune Andersen og Jonas Kinge Bergland. Foto: John Andresen

— Vi hadde det faktisk veldig ålreit, og jeg ble overrasket over hvordan vi fremstår i programmet. 95 prosent var gode opplevelser og fem prosent var uenigheter. På tv ser det motsatt ut, sier Andersen.

"Den sinte"

I de seks foregående episodene har flere diskusjoner og uoverensstemmelser mellom de fire komikerne vært i fokus. Andersen innrømmer at det har vært reelle uenigheter, men hevder det er blitt blåst helt ut av proporsjoner.

— Ingen av kranglene er konstruert, men de blir klippet som om vi krangler hele tiden. Det er ganske langt unna sannheten.

— Tror du ikke folk skjønner at dette er underholdning og ikke et reelt speilbilde av virkeligheten?

— Nei, folk tror vi er sånn, at jeg er kranglete. At jeg er ”den sinte”. Det er kjipt. Vi krangler som mannfolk, vi tar opp ting, og så er vi ferdig med det, sier Andersen, og forteller at han har fått negative tilbakemeldinger etter serien begynte å rulle over tv-skjermene.

— Jeg var veldig skeptisk til dette tv–opplegget, men lot meg overtale. Og står for det.

— Hvorfor valgte dere å si ja til slutt?

— Vi stolte vel på løftene vi fikk om at dette skulle være en realistisk fremstilling. En feelgood–greie. Men så langt har det jo ikke fremstått slik. Det er synd, for vi synes det er en kanonbra forestilling. Og det har vært sabla gøy å gjøre den.

I Kristiansand

Kveldens episode er hentet fra kvartettens opptreden i Kristiansand i fjor høst.

— Kristiansand er det aller viktigste for meg og vi hadde en veldig bra forestilling der. Og vi gleder oss til å komme tilbake til Kristiansand å spille den endelige forestillingen, sier Andersen, og varsler en aldri så liten uoverensstemmelse denne gangen også.

— Vi hadde en episode med dårlig kommunikasjon. Tommy Steine ville synge "You Raise Me Up" av Rolf Løvland, og det gjorde meg sint at ingen av oss andre var orientert om det. Jeg ble opprørt og det ble en diskusjon. Den kommer vel i dette programmet, sier han, og erkjenner at det var en utfordring å gjøre forestillinger sammen med komikere han ikke kjente godt fra før. Han forteller imidlertid at tonen er god mellom de fire.

— Vi gjør faktisk ting privat sammen, vi trives sammen. Det skulle man ikke tro når man ser programmet, men fakta er at vi har mye tettere kontakt nå enn før "Komikameratene", sier han.