KRISTIANSAND: Rundt 200 mennesker møtte frem for å få med seg kveldens minnekonsert for avdøde Honningbarna–trommeslager Anders Askildsen Eikås på Samsen kulturhus.

Trykk på bildet i toppen av saken for å se video fra konserten.

20-åringen omkom i en bilulykke forrige uke.

Konserten ble innledet med Honningbarnas versjon av Pixies-låten "Monkey Gone to Heaven", med Jan Kenneth Transeth som vokalist.

Sangen betydde noe spesielt for Eikås, ifølge bandets vokalist Edvard Valberg, som innledet arrangementet.

Spilte "Til ungdommen"

Bandet Oslo Ess, som turnerte med Honningbarna etter Urørt-finalen i fjor spilte også to låter tilegnet Eikås, blant annet Jokke–klassikeren "En dag".

Manager Louis Holbrook, Jan Kenneth Transeth i Honningbarnas plateselskap Karmakosmetix, og vokalist Valberg fortalte også fra scenen om hva Eikås betydde for dem, som musiker, og som venn.

Deretter ble det vist video og film av Eikås, før Honningbarna fikk hjelp av tidligere medelever på Vågsbygd videregående til å fremføre "Til ungdommen".

Aldri aktuelt å slutte

Bandet fortalte til fvn.no etter konserten at det aldri var et reelt alternativ å legge inn årene etter trommeslagerens bortgang. De mener det å fortsette er den beste måten å hedre vennen og bandkollegaen.

— Vi brukte ikke lang tid på å bestemme oss, mye på grunn av alle tilbakemeldingene fra fansen, både fjern og nær, sier Fredrik Justnes.

— Vi fortsetter med Anders i hjertet, samtykker gitarist Christoffer Trædal, mens vokalist Edvard Valberg sier det slik:

— Vi har mistet bestekameraten vår og en veldig god trommis. Det kommer til å bli et tomrom, men vi alltid ha ham med oss, både som musiker og venn.

Jan Kenneth Transeth, leder for Karmakosmetix music (Honningbarnas plateselskap), på scenen under minnestunden. Foto: Jon Anders Skau, mms