Studenter fra landets største universiteter varslet demonstrasjoner fra tidlig på formiddagen av. Det var ventet at mange ville sette kursen for Tahrirplassen i sentrum av Kairo, der store protestaksjoner i februar i fjor førte til at Mubarak måtte gi fra seg makten.

De militære makthavernes leder feltmarskalk Hussein Tantawi hadde varslet utplassering av ekstra styrker som reaksjon på oppfordringen til sivil ulydighet. Det statlige fjernsynet i Egypt meldte at det ikke ville bli noen streik i kollektivtrafikken.

Opposisjonens talsmann Tareq al-Khouly hadde tidligere sagt at lørdagen ville bli preget av omfattende streiker, som kunne komme til å bli forlenget. — Hensikten er å bli kvitt det urettferdige militærstyret og bygge et fritt og rettferdig samfunn, framholdt han.

Det egyptiske militærrådet understreket fredag kveld at det ikke vil bøye seg for «trusler eller sammensvergelser». Hussein Tantawi og hans folk nekter å rette seg etter krav om at de må framskynde arbeidet med å overføre makten til en sivil regjering. (©NTB)