Den store økningen av overfallsvoldtekter i hovedstaden den siste tiden har ført til et nytt tiltak fra hotellnæringen. Hotellet Radisson Blu Scandinavia på Holbergs Plass, gir nå gjestene tilbud om gratis lån av voldsalarmer.

— Om noen er bekymret og spør, kan vi tilby overfallsalarmer til gjestene. Det er ikke noe vi aktivt tilbyr alle som bor på hotellet, men vi har kjøpt inn en større mengde alarmer som skal øke sikkerheten også for de ansatte, sier Anita Knudsen, sikkerhetsansvarlig ved hotellet.

Ansatte på selvforsvarskurs

De ansatte på Radisson Blu Scandinavia vil også få utdelt overfallsalarmer samtidig som de vil bli kurset i selvforsvar.

– Området hotellet ligger i på Holbergs Plass er ikke spesielt farlig eller utsatt, og vi har ikke hatt alvorlige voldsepisoder, men våre gjester og ansatte skal slippe å være helt ubeskyttet om de kommer opp i ubehagelige situasjoner, sier Knudsen.

Selve overfallsalarmen ser ut som et lite nøkkelknippe og lager en ubehagelig høy lyd som tiltrekker seg oppmerksomhet om den blir utløst.

Vil inkludere gjestene

— Det er dessverre ikke noe Kardemomme By vi lever i lenger, og vi føler det er naturlig å inkludere gjestene på sikkerhetstiltak som dette, sier Knudsen

Hun understreker at det ikke er meningen å skremme gjester, men at hotellet har fått en del spørsmål om sikkerheten den siste tiden.

— Flere har spurt om vi selger pepperspray, og da er det i hvert fall fint å kunne tilby noe som betrygger, sier hun.

Advarer gjester

På Anker Hotel i sentrum vil det ikke bli tilbud om overfallsalarmer til gjestene.

— Vi har ikke noen planer om slike tiltak, men vi støtter alt som gjøres for å gjøre byen tryggere, sier Ronny Sandvik, markedsdirektør i stiftelsen Anker.

Han kan fortelle at hotellet råder gjestene sine til å gå i opplyste gater og holde seg unna mørke steder og elva om natten.

— Vi har også en 24-timers vekter som tilbyr en viss sikkerhet på hotelområdet vårt, sier Sandvik.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE,BT REISE,REISE-Adressa

Følg oss på Twitter:

@aft_reise