Onsdag gikk OL-arrangørene i London på sin første, og kanskje største, blemme, da de viste det sørkoreanske flagget ved siden av spillere fra Nord-Korea i forkant av deres åpningskamp. De nordkoreanske kvinnene marsjerte av banen, og kampen mot Colombia ble utsatt i over en time.

— Selvfølgelig er folket irritert. Vi ble presentert som om vi var fra Sør-Korea, noe som påvirker oss stort. Vi kan ikke bli vist med andre flagg, spesielt ikke det sørkoreanske, sier Ung Chang, Nord-Koreas IOC-representant, til The Guardian.

De to landene befinner seg på hver sin side av en strengt bevoktet grense, og stemningen mellom de to landene er mildt sagt dårlig. De to landene var i krig med hverandre fra 1950 til 1953, og arrangørene i London har nå beklaget tabben på det sterkeste.

- Kan oppfattes som en politisk manifestasjon

Nord-Korea vant til slutt 2-0 over Colombia, en mager trøst for trener Ui Gun-sin, som etter kampen spekulerte i om det hele var planlagt.

— Det er et spørsmål vi har tenkt å stille organisasjonskomitéen og FIFA, sier Ui.

Norges ambassadør i Sør-Korea og Nord-Korea, Torbjørn Holthe, har liten tro på at påstandene fra den nordkoreanske treneren har rot i virkeligheten.

- Jeg kan ikke se for meg hvorfor noen skulle gjort noe slikt, sier ambassadøren.

Han tror ikke at tabben vil føre til et mer anspent forhold mellom de to landene.

- Nordkoreanere kan i verste fall oppfatte dette som en politisk manifestasjon fra Sør-Korea, om at en eventuell sammenslåing av landene vil skje under det sørkoreanske flagget. Jeg har ikke hørt noe om at dette skal være tilfelle, sier Holthe.

— Men om ikke Nord-Korea selv ønsker å fronte dette som en provokasjon, så tviler jeg på at det vil påvirke forholdet mellom landene.

- En arrangørtabbe

Holthe, som for øyeblikket er på ferie i Norge, har hatt telefonkontakt med ambassaden i Sør-Korea, og forteller at det sørkoreanske folket ikke oppfatter hendelsen som en tabbe.

— Det er kun en nyhetsmelding i landet. Det spekuleres ikke i at det har vært noen form for sabotasje eller noe slikt. I Sør-Korea er dette en arrangør-tabbe, ikke noe mer, sier Holthe.