For noen måneder siden varslet Volvo at stasjonsvognen V60 kommer som plugin-hybrid, altså med både batteridrift og forbrenningsmotor.

Nå er det klart at en testserie av V60 plugin-hybrid skal bygges denne våren, og etter sommerferien starter produksjonen opp for fullt.

Bilen kan kjøre 50 kilometer på bare strøm. Men kombineres det heftige momentet fra den elektriske motoren med kraften fra dieselmotoren, blir den «grønne» bilen en aldri så liten rakett og gjør unna 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder.

Humor på Youtube

En plugin-hybrid har altså både elektrisk motor og forbrenningsmotor. I vanlig kjøremodus kombinerer selv bilen de to motorene, i elektrisk modus brukes kun den elektriske fremdriften, og i råtass-modus tømmes både batteri og dieseltank for å yte maksimalt.

Det mangler ikke på selvtillit hos Volvo, og den svenske bilprodusenten har, med glimt i øyet, tatt i bruk et Youtube-fenomen for å avsløre stadig flere detaljer om bilen.

Den som frekventerer Youtube har nemlig sett hvordan mange filmer sine nyinnkjøpte duppedingser mens de åpner esken, tar ut produktet og kanskje plukker det fra hverandre.

Pakker ut bilen

Såkalt «unboxing videos» dukker eksempelsvis raskt opp når Apples nye produkter er tilgjengelige i butikkene.

Volvo vil ikke være noe dårligere, og har laget en enorm eske rundt den nye V60. Mennesker i hvite frakker åpner «esken» for å ta en nærmere kikk på Volvo V60 plugin-hybrid.

Frem mot lanseringen varsler Volvo at flere «unboxing videos», eller webisodes (episoder), skal legges ut på Youtube, og at bilen skal plukkes fra hverandre av menneskene i de hvite frakkene.

Følg oss på Facebook!