Flere og flere velger å legge ferier til hoteller som tilbyr all-inclusive, et konsept som stort sett de aller fleste steder betyr at alle måltider er inkludert i prisen du betaler for oppholdet.

— Hos noen av disse hotellene er også enkelte aktiviteter inkludert i pakkeprisen, forklarer PR-ansvarlig hos Ving, Sophie Frisholm, til Kvinneguiden.

— Dette varierer dog, så det er lurt å sette seg inn i nettopp hva det hotellet du velger tilbyr som en del av all-inclusive prisen.

oppslag_arizona3_552453a-NytNgeYeoV.jpg

Frisholm forklarer dette som regel er styrt av hvor fint (og dyrt!) hotellet er i utgangspunktet. — Generelt kan man si at jo flere stjerner hotellet har, dess mer vil være inkludert i all-inclusive prisen. Velger man et litt dyrere hotell, vil man som regel også få tilgang på flere restauranter inne på hotellområdet, noe som jo gjør at man har et større utvalg å velge mellom når måltidene skal inntas.

Hvorfor skal man velge all-inclusive?

All-inclusive som konsept begynte hos hoteller i landene rundt Det karibiske hav da mange av disse var bygget på steder hvor det ofte ikke var byer eller tettsteder der hvor hotellet lå.

Eller i andre tilfeller der hvor nærområdet utenfor hotellet kanskje ikke ble regnet som «pent» eller trygt nok til at velstående (sammenlignet med lokale forhold) turister skulle bevege seg rundt på egenhånd.

— Nå finnes derimot all-inclusive hoteller overalt, også på steder hvor det absolutt både er noe å se utenfor hotellet og hvor det er hundre prosent trygt å bevege seg rundt, forklarer Frisholm.

- Mange velger å reise all-inclusive i dag for å ha en bedre oversikt og større kontroll på ferieøkonomien. Når man har betalt for alt på forhånd, også måltider, så vet man jo i mye større grad akkurat hva ferien koster - og har betalt for det allerede før man reiser. Det blir ingen overraskelser.

Verdens beste all-inclusive

Også hos det eksklusive hotellnettstedet Mr & Mrs Smith ser man mange par ønsker seg all-inclusive når bryllupsreisen skal bookes.

— Det er jo en ferie hvor man kanskje vil fullstendig koble av og slippe å tenke på noe annet enn å bare nyte hvetebrødsdagene sammen, forklarer bryllupsreiseansvarlig Baiba Grase hos Mr & Mrs Smith til Kvinneguiden.

- Mange har hatt hektiske måneder i forkant av bryllupet og ønsker en ferie hvor man ikke trenger å bevege seg langt for å ha alt man ønsker; god mat, fantastisk service, strand, basseng og et lekkert hotellrom. Da er all-inclusive konseptet perfekt.

Sjekk listen over hoteller som nylig er kåret til noen av verdens beste all-inclusive hoteller av TV-kanalen Travel Channel:

1. Hermitage Bay - Antigua

Her snakkes vi luksus for alle pengene.

Hermitage Bay finner du 25 «hytter» spredt rundt på et 20 mål stort område bestående av tropiske hager og en fantastisk hvit sandstrand. Åtte av hyttene ligger på stranden mens de andre 17 er trukket opp i åssiden og har derfor maksimalt med privatliv.

Hotellet tilbyr spa-behandlinger på sitt Garden Spa hvor behandlingene er inspirert av øst-europeiske spatradisjoner, og den 5-stjerners restauranten serverer mat tilberedt med lokale råvarer.

oppslag_australia_552454a-9d8tIXlZtu.jpg

2. Amanyara — Turks and Caicos

Turks & Caicos er berømt for sine vakre hvite sandstrender, og ønsker du å virkelig nyte det ypperste den karibiske øya har å by på, ja da sjekker du inn på luksushotellet Amanyara.

Her finner du også alt du trenger til drømmereisen: Vakre omgivelser, lekker mat, romantiske suiter og en hel haug med aktiviteter - perfekt for det som vil ha noe annet ut av bryllupsreisen enn bare brunfarge og fregner.

Hotellet har også et prisvinnende spa hvor du blant annet kan nyte deilige behandlinger, og hotellets betjening etterlater daglig små gaver på rommet ditt.

oppslag_hermitageba_552458a-j80uJQfIpP.jpg

3. One&Only, Hayman Island , Great Barrier Reef, Australia

Hotellet One & Only på Hayman Island i Australias Great Barrier Reef har et rikt dyre— og planteliv, og også mange muligheter for deg som vil drive med vannsport i det turkisblå Stillehavet.

Hotellet er også kjent for sin fantastiske mat, og ofte arrangeres vinsmaking på stranden under stjernene og kjente kokker er ofte innom for å ha gjesteopptreden.

4. Mii amo Spa - Sedona, Arizona

Om du søker luksustur eller bryllupsreise med litt åndelig påfyll eller vil benytte ferien til å få kroppen i toppform, bør du ta turen til spahotellet Mii amo spa i USA.

Midt i den røde Arizona-ørkenen ligger spahotellet som til stadighet vinner priser for både arkitektur, design og behandlinger.

Hotellet tilbyr et bredt utvalg programmer som er tilrettelagt for din helse og fitnessnivå og hvor lenge du skal være her. Ta private yogaklasser tilrettelagt for par eller synk ned i bassenget og nyt synet av stjernehimmelen over ørkenen.

oppslag_arizona2_552452a-iKg8IIq94i.jpg
oppslag_arizona_552451a-jT3IKBQbA2.jpg

5. NIZUC Resort and Spa — Cancún, Mexico

Nizuc Resort, som åpnet dørene i september i fjor, har allerede rukket å bli kåret til det mest luksuriøse hotellet i Cancún.

Hotellet, som har hele 274 rom, suiter og villaer, har hele seks restauranter inne på hotellområdet, et ESPA spa og en helt egen privat strand som gjestene kan benytte.

6. Travaasa Hana - Maui, Hawaii

Hawaii er for mange selve drømmen om en tropisk øy, og er også et svært populært valg for reisende fra hele verden.

Travaasa Hana, som i 2011 ble det aller første hotellet på Maui som tilbød all-inclusive, består av rustikke hytter som ligger spredt rundt på hotellets område.

Rommene på Travaasa Hana, som er designet med det som mål at du skal fullstendig koble av fra omverdenen, har verken klokker eller TV.

Book deg inn på en yogatime på stranden ved morgengry eller få servert middagen ved et privat bord på stranden under stjernene.

oppslag_hawaii_552457a-jcYBAzQly_.jpg

7. Sandals, Grande Antigua

Om du liker å ha mye å velge mellom når det gjelder både spisesteder og aktiviteter i ferien — men likevel kan tenke deg et all-inclusive hotell - bør du vurdere å legge reisen til den karibiske øyen Antigua og Sandals-hotellet der.

Hotellet, som flere ganger har blitt kåret til verdens mest romantiske, består av to deler, Caribbean Grove som ligger helt nede på stranden, og den super-luksuriøse 6-stjerners Mediterranean Village.

Vil du bade kan du klappe deg selv på skulderen over å ha lagt bryllupsreisen til en av de beste strendene i hele Karibien, Dickenson Bay.

I tillegg til dette har hotellet hele 11 restauranter, syv barer, en butler service, seks svømmebassenger og det prisvinnende spaet Red Lane spa.

oppslag_sandals2_552460a-ZG62gmCSEN.jpg

Les også:

Her kan du gifte deg som en prinsesse

Ikke gjør dette på hotellet

Slik tipser du riktig i utlandet

Artikkelen har vært publisert hos Klikk.no