Solskjær brann Foto: Rune Nielsen

BRANN-MOLDE 4-1:

BRANN STADION (bt.no): Et gammelt jungelord sier at Brann er best i flomlys og duskregn. Et skadeskutt Brann-lag gjorde ingenting for å tilbakevise den myten søndag. Med Markus Jonsson, Erik Huseklepp, Tomasz Sokolowski og Zsolt Korcsmar ute av spill, av ulike grunner, ble det likevel jubel så det holdt for 12.000 tilskuere på Brann Stadion.

Brann hadde hele ni lokale spillere med i kamptroppen søndag. På benken var det kun Fredrik Nordkvelle som var import. De andre var alle oppvokst i sykkelavstand fra Brann Stadion. I startelleveren var bergenserne Jonas Grønner, Erik Mjelde og Fredrik Haugen.

I Markus Jonssons skadefravær var det Erik Mjelde som ledet rødtrøyene ut på gresset. Med Daniel Berg Hestad på benken, var det Magne Hoseth som bar kapteinsbindet for Molde. Hoseth vant åpenbart målvalget, siden lagene på en overskyet vindstille dag byttet side før avspark, til forutsigbar pipekonsert fra publikum.

Ojo-tull

Brann hadde den første avslutningen på mål da Bentley slo en crosser fra venstre og Birkir Sævarsson skar inn fra motsatt side. Han dro til med venstrefoten, men Espen Bugge Pettersen i Molde-målet hadde ingen problemer med å fange skuddet. Sekunder senere var Joshua Gatt på farten for gjestene, men venstrebeinsskuddet hans fra 12 meter gikk utenfor.

Etter syv minutter deiset Kim Ojo i bakken inne i 16-meteren, i duell med Kristoffer P. Vatshaug. Ojo hadde ingen muligheg til å nå ballen, så den lille dytten var helt unødvendig, men straffe kom ikke på tale for dommer Dag Vidar Hafsås. Det ville også vært svært strengt. Ojo følte seg dårlig behandlet, og trodde tydeligvis situasjonen ga ham rett til å spille bajas.

Nigerianeren laget to kjappe – og fullstendig unødvendige – frispark inne på egen halvdel i løpet av det neste minuttet, men Molde maktet ikke å utnytte noen av dem.

Frisk Demir

I mange offensive spilleres fravær, var det Branns sidebacker som skapte mest i åpningen. Den største sjansen det første kvarteret var det også venstreback Erdin Demir som skapte. Han la inn fra venstre og rett foran Bugge sto Bentley klar, men headingen fra den normalt hodesterke kantspilleren var elendig.

Molde var heller ikke ufarlige. Hoseth prøvde seg med sitt ellers så pålitelige venstrebein fra 18 meter, men han traff ikke rent. Gatt hadde muligheten til å styre ballen videre i mål, men mislyktes.

Angan på godt og vondt

Ved halvspilt førsteomgang stoppet Vatshaug ballen med en del av kroppen over beltestedet. Mens Brann-spillerne ropte på straffe for hands, kontret Molde tre mot en, men Davy Claude Angan brukte så lang tid at det ble tre mot tre, før han hamret ballen utenfor fra spiss vinkel – til en god dose kjeft fra Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen.

Om det var kjeften som hjalp, vites ikke, men minutter senere scoret sammen Angan. Han avsluttet hardt og presist på et innlegg langs bakken fra Gatt. Ballen gikk hardt langs gresset, inn like ved siden av Piotr Leciejewskis venstre stolpe.

Brann brukte lang tid på å komme seg fra sjokket. Det første tilløpet til noe som helst kom fem minutter senere, da Birkir Sævarsson la inn fra høyre. Inne i 16-meteren kom Ojo som en kule, men han headet ballen opp på tribunen.

Minuttet etter prøvde både Ojo, Bentley og Amin Askar noen fiksfakserier inne i Moldes 16-meter, men ingen av dem fikk ballen mot mål. Brann stanget og stanget mot Molde-forsvaret omgangen ut, og kom til mange innlegg i god posisjon, men sjansene uteble. Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-1. ## Utligning

På annen omgangs første angrep kom 1-1. Jonas Grønner sendte en lang ball opp på hodet til Kim Ojo. Han headet ned til Amin Askar. Han vendte bort Vegard Forren og hamret ballen i nettet.

Molde kom seg raskt opp i salen igjen og forsøkte kjapt å ta tilbake ledelsen. De skapte ikke de helt store sjansene, før Etzaz Hussain kom til skudd 11 minutter ut i omgangen. Fra god posisjon traff han Leciejewski midt i brystet. Ved neste avblåsning gikk Magne Hoseth og Pape Paté Diouf ut, mens Jo Inge Berget og Mattias Moström kom inn.

Askar fortsatte å være Branns farligste angriper. Han skjøt og skjøt, og skaffet Brann noen offensive dødballer, men det ble like gjerne sjanser andre veien av det. Angan fikk en ny sjanse lik den han scoret 1-0 på, men denne gangen ble innlegget fra Gatt bredsidet utenfor.

Kjempesjanse

Nevnte Askar hadde også Branns neste store sjanse. Han sto helt alene noen meter fra mål, men headet slapt utenfor på Fredrik Haugens vakre innlegg. På samme avblåsning var det takk og farvel til Gatt. Han gikk ut da Børre Steenslid kom inn, med 27 minutter igjen på klokken.

Branns to stoppere, Grønner og Simen Wangberg, gikk sammen om å servere Berget en gigantisk sjanse. De to forsvarerne falt, Berget kom alene mot keeper, men Leciejewski kom kjapt ut, spredte sin røslige kropp og reddet, til stor lettelse for de fleste av de 12.179 fremmøtte.

— Piotr er en fantastisk keeper. Det viste han sist og det viste han igjen i kveld. Han er en matchvinner for oss, sier Simen Wangberg til bt.no.

Under et minutt senere ledet Brann. Askar slo en corner inn fra venstre. Erik Mjelde headet tilbake inn foran mål. Fra en halv meters hold stupte Wangberg ballen i mål.

— Det er ikke så ofte jeg scorer, så det var gøy, sier Wangberg om den hårfine stussen.

Mjelde var heldig som unngikk kort da han holdt Hussain tilbake under en kontring rett etterpå. Det var starten på et stormløp fra Moldes side.

Store sjanser

Da ti minutter gjensto på klokken, hadde Molde corner. Ballen spratt frem og tilbake inne i femmeteren, der paniske Molde- og Brann-spillere sparket etter den, uten å få den verken inn eller ut. Til slutt fikk Brann avverget. I samme minutt gjorde Rune Skarsfjord et bytte som fikk hele Stadion til å rope et unisont «Hæ!?»

En sliten Grønner gikk ut, mens Fredrik Nordkvelle kom inn. Hele laget ble komponert på nytt, med Birkir Sævarsson som midtstopper og Askar som ny høyreback.

Både Hussain og Magnus Wolff Eikrem hadde gode skuddsjanser. Begge gangene var Leciejewski på plass med gode redninger.

I stedet for utligning, skulle Brann avgjøre. Kim Ojo fikk sjansen fra 16-meteren. Han driblet først en vei, så den andre, før han plasserte ballen inn via stangen til 3-1. Med ett minutt igjen på klokken, kunne Brann-supporterne juble for seier.

På overtid latterliggjorde Ojo innbytter Steenslid, rundet Bugge og trillet ballen i det tomme målet. Brann kunne juble for 4-1-seier etter en svært jevn og spennende kamp.

Det gjør Wangberg optimistisk med tanke på høsten.

— Nå har vi spilt ut Strømsgodset og Molde i de to siste hjemmekampene. Det blir en spennende høst, sier han.

Solskjær: - Brann var best

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær måtte bare konstatere tapet etter kampen.

— Brann vant en velfortjent seier. Vi var heldige som ledet 1-0 til pause, mener han..

Han nektet å skylde på marginer for tapet.

— Du kan si at vi var uheldige som fikk 1-1 imot rett etter pause, og at vi hadde en kjempesjanse rett før 2-1. Men alt i alt var Brann bedre enn oss, sier Molde-manageren, som tidligere i uken fikk se laget sitt ta seg videre til Europaligaen etter å ha spilt ut hollandske Heerenveen.

— Vi har prøvd å nullstille etter torsdagen, men det hadde kanskje noe å si, sier Solskjær.

Molde reiste direkte til Bergen etter utladningen i Nederland.

— Kanskje vi blir litt lei av hverandre også, påpeker han.