Det var AaFK som fikk kampens første sjanse etter ni minutter. Oddbjørn Lie tok med seg ballen nesten fra midtbanen og slo til Mos, som la ballen igjen til midtstopperen. Avslutningen hans fra 17-18 meter smeller i krysstanga og ut.

Start ropte på straffespark noen minutter senere da John Arne Riise kom med to strake armer i ryggen på en Start-spiller, men dommer Tommy Skjerven vinket spillet videre.

Enorm sjanse

Start hadde ikke vunnet på de 25 siste seriekampene, men det så i en kort periode ut som at de skulle klare å bryte den grusomme rekken. Start tok ledelsen etter 65 minutter, men Edvard Skagestad reddet AaFK med sin utligning et kvarter senere. Foto: Marius Bøstrand

En halvtime ut i kampen kom Oddbjørn Lie til AaFKs andre sjanse, og den var enorm. John Arne Riise slo ballen inn på bakerste stolpe der Lie smalt til fra fem-seks meter, men Håkon Opdal slo til med ei fantastisk redning som hindre scoring.Etter pause kom Start med i kampen etter at de nesten ikke skapte noe som helst i første omgang. En time ut i kampen kom Chidiebere Nwakali seg inn fra kanten i 16 meteren og slo inn i feltet, men utrolig nok klarte ingen Start-spillere å sette ballen i mål. To minutter senere er Start nær igjen etter at Taipo Heikkilä headet i tverrliggeren.

Start tok ledelsen

Men halvvegs ut i omgangen klarte bortelaget å få ballen i mål. Etter rot i AaFK-forsvaret kommer Nwakali alene mot Andreas Lie, og afrikaneren setter inn 1-0 til Start. Etter scoringen virket AaFK rystet og ga Start store rom til å kontre i.

Men da det så som mørkest ut for hjemmelaget, dukket Edvard Skagestad opp etter at Aron Thrandarson stusset ballen til han. Fra seks-sju meters hold banket forsvarsspilleren ballen i mål til 1-1. Da var det spilt 78 minutter.

Etter utligningen var det faktisk Start som var nærmest å ta med seg seieren. Nwakali fikk snudd seg rundt og banket til på volley, men skuddet gikk like utenfor. Hjemmelaget klarte ikke å legge et sterkt nok trygg på Start mot slutten.