— Jeg snakket med ham i går. Han sto på fortsatt, men hadde lite krefter, sier Andreas Smeby, som har fulgt Bøhn tett gjennom hele sykdomsforløpet, til Aftenposten.no.

Bøhn sovnet inn litt før klokken 03.30 natt til søndag. Han ble 48 år gammel.

Sliten

— Han ble lagt inn på sykehus forrige søndag, men jeg snakket med ham i går kveld. Han sto fortsatt på, men var veldig sliten og hadde lite krefter. Da fryktet jeg det verste. Han hadde såpass mye smerter at på en måte så var det litt befriende, sier Smeby

— Han var en stayer og tenkte på alle andre enn seg selv helt frem til det siste. Han klarte det på tross av situasjonen, sier Smeby

Bøhn fikk diagnosen akutt leukemi i februar i fjor. Bøhn ble erklært kreftfri i november, men fikk tilbakefall i løpet av vinteren.

Lille julaften i fjor fikk Bøhn beskjed av legene om at sykdommen hans er uhelbredelig.

— Det er fem uker siden han fikk den såkalte dødsdommen på Rikshospitalet. Dette har vært et mareritt, men han var klar helt til det siste, sier Smeby.

Fikk dødsdommen

— Jeg håper selvfølgelig å leve lengst mulig. Jeg har lagt meg inn på hotell, for å være helt isolert og for å følge et opplegg. Jeg prøver å kjempe ut kreften, selv om det ikke er gitt meg håp, sa Bøhn til VG da.

— Det er kjedelig å ha fått en dødsdom. Jeg vil jo ha flere dager med dem rundt meg, men jeg har akseptert det motsatte, hvis det blir sånn. Jeg ser meg veldig fornøyd med tiden jeg har fått, sa Bøhn.

Bøhn spilte for det norske herrelandslaget i håndball i flere år.

Han trente Ungarns kvinnelandslag til bronsemedalje i EM i 2012. ## Larvik sørger

— Vi har hatt kontakt med Karl Erik og jeg fikk melding i natt om at det hadde skjedd. Det var så usigelig trist, sier Bjørn Gunnar Bruun Hansen i Larvik-ledelsen.

Bruun Hansen forteller at ved juletider fikk mange spillere og trenere og han selv bøker av Karl Erik. Det var forskjellige bøker han ga bort i julegave. Det er gode minner å ha, men Bruun Hansen tenker også på alt sandefjordingen betydde for Larvik Håndballklubb.

— I dag går våre tanker til hans barn, nærmeste familie og venner. For oss vil Karl Eriks navn for alltid være risset inn i vår historie og ikke minst Champions League-pokalene. Han var med på å bygge vinnerkulturen, og under ham tok laget seriegull, NM-titler og sluttspilltriumfer. Dessuten vant laget Champions League og selv om det skjedde etter at han hadde vært hos oss, har han en meget stor del av den. Vi var på lag i mange år, og en kort periode «ikke på lag». Men det var ikke vesentlig etter at han ble syk, sier Bruun Hansen til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Pressemeldingen

Her er pressemeldingen som ble sendt ut på vegne av Bøhns venner søndag morgen:

«Den folkekjære håndballtreneren og medmennesket Karl Erik Bøhn døde i dag tidlig.

Han sovnet stille inn i Tønsberg på Sykehuset i Vestfold.

Karl Erik fikk diagnosen akutt leukemi i begynnelsen av februar i fjor. Han ble erklært kreftfri i november samme år, men fikk tilbakefall kort tid etter.

Han vil bli husket for sin helt spesielle omtanke for andre mennesker. Selv under sykdomsforløpet der han var døden nær var han optimistisk og beholdt det gode humøret. Karl Erik satt alltid alle de han var glad i foran seg selv.

Han opplevde en enorm støtte fra tusenvis av mennesker både i Norge og Ungarn. Det ga Karl Erik avgjørende energi til å aldri gi opp håpet om å bli frisk. Det å beholde livsgnisten var også et budskap han ønsket å formidle til alle andre i en vanskelig situasjon. Til tross for mange tøffe stunder greide Karl Erik å følge sitt eget livsmotto: LEV LIVET!

Våre tanker og medfølelse går til barna, familien og Karl Eriks kjæreste.

Vi vil aldri glemme deg Karl Erik!

Varme hilsener fra Andreas Smeby og Karl Eriks venner.»

Skriv din siste hilsen til Karl Erik Bøhn i debattfeltet under saken.