Arsène Wenger led seg gjennom de 45 første minuttene i årets mesterliga. Da stemte ingenting for det vanligvis så solide laget hans. Et fryktelig balltap av Eduardo rett utenfor egen 16-meter ga Eliaquim Mangala sjansen til å skyte 1-0 i hjørnet.

Et par minutter senere felte William Gallas en hjemmespiller, og Milan Jovanovic doblet ledelsen på straffespark.

Arsenal spilte som om alle 11 var i sjokk, og pasningsspillet fungerte overhodet ikke. Laget skapte nesten ingenting i første omgang, og hjemmelaget så ut til å gå til hvilen med en fullt fortjent tomålsledelse.

Idet klokken passerte 45 minutter glimtet gjestene til. Abou Diaby spilte fram Nicklas Bendtner, og dansken scoret med et giftig diagonalskudd.

(Artikkelen fortsetter)

Milan Jovanovic har akkurat satt inn 2-0 fra straffemerket. (Foto: Scanpix)

Sene scoringer

De som ventet et stormløp fra Arsenal i annen omgang ble skuffet. Igjen var det lite som fungerte, og Standard Liège hadde små problemer med å tette igjen og forsvare ledelsen inntil utligningen kom som lyn fra klar himmel i det 78. minutt.

Cesc Fabregas sendte et frispark inn i feltet, dommeren overså en hands på Alex Song, og Thomas Vermaelen kjempet ballen i mål.

Plutselig var Arsenal giftige igjen. Vermaelen holdt på å score igjen bare sekunder senere, men hjemmelaget reddet på streken. Så steg Eduardo fram og gjorde opp for tabben som ga Arsenal en marerittstart. Den brasilianskfødte kroaten scoret vinnermålet etter hjørnespark i det 81. minutt.

Olympiakos vant

Wenger kunne dermed likevel bokføre tre poeng i åpningskampen, og Arsenal topper tabellen foran Olympiakos, som vant 1-0 hjemme over Alkmaar takket være scoring av Vassilis Torosidis i det 79. minutt.

Den greske klubben ansatte rett før kampstart Brasil-legenden Zico som sin nye trener etter sparkede Temuri Ketsbaia. (©NTB)