Tidligere onsdag kunne bt.no melde at den betydningsløse kampen Norge–Island hadde 364.000 seere i snitt på TV 2 Zebra.

Dette var bedre enn ventet, og Zebra hadde faktisk flere seere enn hovedkanalen TV 2 der man kunne se kokker i kamp (281.000).

Men oppløftende tall og en høy dekningsgrad på Zebra får ikke Norges Fotballforbund (NFF) til å legge bort saken. TV 2 trues fortsatt med erstatningskrav, fordi NFF mener at de har en soleklar avtale om at landskampene skal sendes på TV 2. ## I møte med TV 2

Informasjonssjef Svein Graff sier dette til bt.no onsdag ettermiddag:

– Vi vil forfølge saken.

– Betyr det at det vil komme krav om erstatning?

– Vi vil forfølge avtalebruddet. Vi vil møte TV 2 og påpeke dette, og deretter forfølge dette rettslig. Og da er erstatningskrav aktuelt, sier Graff.

– Gir blaffen i en avtale

For det første hadde Island-kampen nada niks å si sportslig sett – VM-håpet røk i Slovenia. Lave seertall på de forrige landskampene spilte også inn da TV 2 bestemte seg for å flytte kampen. Kampstart 20 passet også dårlig, med tanke på nyheter klokken 21 og kanalens megasatsing Farmen.

– Vi har ikke hørt noe fra NFF, og tar dette som det kommer, sa TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen tidligere onsdag.

Svein Graff har tidligere vist til medieavtalen og uttalt at:

– Det er svært beklagelig at en av våre viktigste samarbeidspartnere gir blaffen i en avtale som er krystallklar og som de er godt kjent med innholdet i.

Kan havne i retten

TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen har på sin side uttalt at det er opp til redaktøren å bestemme hva som skal sendes hvor og når. Han pekte også på at kampen ble vist på en åpen kanal som er tilgjengelig for de fleste.

Men medieavtalen er klar, og derfor kan saken altså havne i retten.