Onsdag ble det klart at blir proffboksing i Norge for første gang siden det ble lagt ned forbud i 1981. Dette skal skje på et arrangement i Oslo Spektrum, der Cecilia Brækhus blir det store trekkplasteret.

— Det har vært en tøff kamp, den tøffeste kampen min noen sinne, inkludert den da jeg knakk beinet i fjerde runde, sier Brækhus på en pressekonferanse onsdag og ler.

Motstanderen er ikke klar

Hun var lettet og stolt over at hun i Oslo Spektrum 1. oktober skal få vise hvorfor hun er en av verdens mest fryktede i bokseringen. Motstanderen er foreløpig ikke klar.

— Vi jobber med de siste detaljene der, så kommer vi tilbake til det. Det er en historisk kamp, det blir helt enormt, så det må være noen som er verdige et slik arrangement. Vi jobber hardt, men vi lover at ingen skal bli skuffet, sier Brækhus.

Til stede på pressekonferansen var også kulturminister Linda Hofstad Helleland og fiskeriminister Per Sandberg. Sistnevnte kunne fortelle at arrangementet 1. oktober foreløpig er et engangstilfelle, men at de jobber med å få til at flere norske boksere skal få konkurrere på hjemmebane.

Takker det norske folk

At det blir stort for Brækhus å gå i ringen i Norge legger hun ikke tvil på. I tillegg til å takke teamet rundt henne og politikerne, ga hun Norges innbyggere en stor takk.

— Dette hadde ikke skjedd uten det norske folk. Å gå min første kamp i Norge er noe jeg ikke klarer å visualisere. Jeg klarer ikke forestille meg på forhånd hvordan det blir, sier hun.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland sier på pressekonferansen at det har vært en tøff kamp med å få lagt til rette for arrangementet som vil bli hetende Arctic Rumble.

— Vi mener det er riktig og at en av Norges fremste idrettsutøvere fortjener å få vise seg på hjemmebane og bli hyllet av sitt eget folk. Vi syns det var rett og slett urettferdig at hun ikke kunne gjøre det tidligere, sier Helleland.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes: