I følge All Nigerian Soccer henter Start den nigerianske angrepsspilleren Uduak Cyril Idemokon (21) på lån ut sesongen. Fædrelandsvennen får bekreftet fra Start-trener Steinar Pedersen at opplysningene stemmer.

— Han kommer antakelig onsdag. Det er en spiller vi har kartlagt godt og som har ferdigheter vi trenger i laget. Han er ekstremt rask og teknisk bra. Det er en type spiller vi har vært på jakt etter, sier Pedersen.

Idemokon kan spille både kant og spiss. Han har tidligere vært på prøvespill i både Lillestrøm og Odd.

— Vi har fått gode referanser på ham. Vi ser først og fremst på ham som en spiss, og skal dyrke ham der. Det blir spennende å se hvordan han glir inn i gruppen, sier Pedersen, som trolig kommer til å teste Idemokon mot Viking i Sørlandshallen fredag.

Slik beskriver Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann spilleren:

— En bra spiller som er veldig hurtig. Han var helt klart interessant for oss da han var her, men vi hadde allerede tre unge nigerianere på kontrakt. Da ble det uaktuelt, sier Bjarmann til Fædrelandsvennen.

Kunne blitt Fofana-erstatter

I Lillestrøm ble han først og fremst testet som kantspiller.

— Men han er nok i utgangspunktet en spiss, men som de fleste afrikanere likte han å ha ballen i beina og kunne også bekle en kantrolle, sier Bjarmann, som legger til:

Dag Eiliv Fagermo uttalte i fjor til Telemarksavisa at Lillestrøm ville hente nigerianeren som erstatter for Moryke Fofana, som senere ble solgt til Lorient i Frankrike, men at klubben ikke hadde råd da Fofana ikke ble solgt før i sommervinduet.

Fjerde signering

Idemokon, som også går under navnet Godwin Idemokon, skal tidligere ha spilt for Abia Comets, Enyimba FC, Galatians og Bujoc Sports i hjemlandet Nigeria.

Start har allerede nigerianske Austine Ikenna (22) i troppen. Ikenna ble hentet til Start som spiss i fjor sommer, men har foreløpig ikke scoret for klubben.

Tidligere onsdag ukjente Tapio Heikillä fra finsk fotball. Han spilte begge kampene for Finland, mot Sverige og Island, i Dubai nylig.

Start har tidligere i vinter hentet Henrik Robstad fra Jerv og Jens Skogmo fra Follo. Daniel Aases opphold i Start er også gjort til en permanent overgang.

Ingvar Jonsson, Jørgen Hammer, Michael Christensen, Mads Stokkelien, Ole Martin Rindarøy og Jon Hodnemyr har forlatt a-stallen til Start siden sesongslutt i fjor.