Arsenal manager Arsene Wenger applauds from the touchline--------------------Chris Brunskill / BPIBarclays Premier LeagueEverton v Arsenal15 August 2009Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Chris Brunskill
Denilson of Arsenal.--------------------Javier Garcia / BPIBarclays Premier LeagueArsenal v Liverpool21 December 2008Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Javier Garcia

På forhånd uttalte Arsenal-manager Arsene Wenger at oppgjøret mot West Ham var livsviktig for å henge med i kampen om seriegullet. Etter den overbevisende 2-0 seieren var Wenger strålende fornøyd — spesielt siden laget måtte klare seg med ti mann i en hel omgang.

- Vi var fantastiske. Vi spilte med klasse og pågangsmot, og vi beholdt roen når det ble vanskelig , sa Wenger til Sportinglife.com.

Med seieren inntok Arsenal tabelltoppen, og nå har Wenger fått tro på ligagull.

— Vi har ikke vunnet noe ennå, så vi har veldig lyst på det trofeet. Vi har en veldig god sjanse til å klare det i år. Vi har lysten, talentet og pågangsmotet, sa Wenger.

Scoret etter fem minutter

Allerede etter fem minutters spill var hjemmelaget frampå og gjorde nettsus. Denilson spilte vegg med Nicklas Bendtner og skjøt Arsenal i ledelsen med en kanon fra rundt seksten meter. Glimrende start for Gunners.

Hjemmelaget stod for brorparten av både sjanser og spill før hvilen, og målscorer Denilson og servitør Bendtner var nære ved å øke ledelsen. Denilson var alene gjennom, men Green parerte fint, mens Bendtners skudd fra distanse strøk stolpen.

Straffebom

I stedet var det West Ham som var nærmest utligning da Guillermo Franco ble revet ned av Thomas Vermaelen i Arsenal-feltet ett minutt før pause. Den belgiske landslagsstopperen ble belønnet med direkte rødt kort og Hammers fikk straffe. Fosøket fra Alessandro Diamanti gikk imidlertid rett i klypene på Manuel Almunia, og Arsenal gikk i garderoben med 1-0-ledelse.

(Artikkelen fortsetter)

I FULL STREKK: Manuel Almunia reddet mesterlig straffeskuddet fra Alessandro Diamanti (Foto: Digitalsport).

Hjemmelaget hadde stort sett god kontroll på kampen i 2. omgang til tross for Vermaelens tidlige dusj. Et frisparkforsøk fra kaptein Cesc Fabregas var eneste kvalifiserte målsjanse i første del av omgangen.

**Siste nytt om Arsenal HER!

Siste nytt om West Ham HER!**

Kvarteret før slutt var Sol Campbell farlig frampå med hodet på en corner, men headingen fra den hjemvendte superveteranen gikk rett på Robert Green. Få minutter senere var Carlton Cole nære ved å utligne da han kranglet til seg ballen utenfor sekstenmeteren og fyrte av et skudd på mål, men stolpen stod i veien for kraftspissen.

Fabregas punkterte

Drøyt fem minutter før slutt var det Arsenals tur til å få straffe da Matthew Upson handset i eget felt. Fabregas, som skapte situasjonen, satte straffen sikket i mål og skjøv dermed all tvil til side. Arsenal vant 2-0 og Arsene Wengers bønn om tre poeng ble hørt.

Med lørdagens seier klatrer Arsenal opp til topps i Premier Leauge, ett poeng foran Manchester United. Seieren var også den første mot West Ham på Emirates.

FEIRET: Cesc Fabregas jubler over straffescoringen sin (Foto: Digitalsport).