10 kilometer senere skøytet Tore Ruud Hofstad inn til 5.plass, den dårligste norske stafettinnsatsen siden 6.plassen i Calgary for 18 år siden.— Jeg er ingen Dæhlie eller Alsgaard, jeg kan ikke ta inn mer enn 40 sekunder på de beste. Så god er jeg ikke, beklaget ankermannen, som gikk ut som nummer fem, 43 sekunder bak Italia. Han tok igjen Tsjekkia, men ble tatt igjen av Frankrikes Vittoz, som gikk 45 sekunder fortere enn Ruud Hofstad.- Vittoz åpnet fryktelig fort, og måtte vel betale for det på slutten. Jeg var ikke helt nede i kjelleren i dag, og grunnen til det er at det ikke er så lett å motivere seg for å slåss for en 5. plass, sa Ruud Hofstad, som har gått fire sisteetapper denne sesongen - inkludert NM - og ikke vunnet noen av dem. Likevel var han trener Sørgårds soleklare førstevalg som ankermann.

Krise fra start.

— Det var en stusselig dag. For meg var det krise fra første kilometer, og det endte rett og slett tragisk. Målet mitt var å berge meg, men etter hvert klarte jeg ikke å henge med i de lette partiene, og jeg var sjanseløs i bakken, sukket en nedbrutt Frode Estil. Og han visste hva han snakket om. Det var med ham elendigheten begynte. Da han skøytet ut på etappen han ikke ville gå. Men som han etterpå lojalt mente det var riktig at han gikk.- Med det mannskapet vi hadde, var det kanskje det lureste for laget. Men jeg ville helst gått annenetappe. Det er morsommere å vinne en stafett enn å tape den, sa han etter å ha gjort akkurat det. Tapt stafetten.Men han gjorde det ikke alene. Jens Arne Svartedal gikk en grei første etappe, men den var ikke strålende. Han klarte ikke å gå fra de andre. Det klarte heller ikke Odd-Bjørn Hjelmeset. Han gjorde flere hederlige forsøk, og ble kvitt mange lag, men ble stoppet av snøen som bremset den som lå først i sporet. Etter to etapper var det to sekunder mellom de fem første og ti mellom de åtte. Så var det Estil.- Jeg er ikke god nok til å følge de beste skøyterne under slike forhold. Når det er lett og raskt, så kanskje, men i dag var det grisetungt. Sånn som dette utviklet seg, er det sikkert ti løpere hjemme i Norge som hadde gått fortere enn meg i dag.- Og blant dem er det både skiskyttere og en junior?- Ja.Frode Estil har ikke noe godt svar på hva som er så hoppende galt, bortsett fra skiene : - Forberedelsen har vært optimale. Skiathlomen viste at formen er god, luftveien er gode, men resten av meg var det ikke. I dag gikk det bare ikke, sukket han som om en uke skal avslutte OL med å skøyte 50 kilometer.- Men jeg er ikke blant de store favorittene der.

Frode Estil og Norge på knærne etter tredje etappe av herrenes OL-stafett i går: Tavlen viser norsk 5. plass, som det også ble i mål. Dårligere har vi ikke vært siden OL i Calgary i 1988!