GRIMSTAD (fvn.no): 20-åringen fra Nigeria scoret kampens eneste mål da Jerv slo Stabæk på Levermyr onsdag. Målet kom etter 76 minutter da Stabæks keeper Mande Sayouba måtte gi en retur etter et frispark.

Den gikk på hodet til Ogungbaro, som headet inn kampens eneste mål.

Grimstad-laget har dermed fått et meget godt utgangspunkt før returkampen, som spilles på Nadderud i Bærum søndag kl. 18.00.

– Mer enn vi kunne håpe på

– Dette er helt fantastisk, mer enn vi kunne håpet på, sier Jerv-keeper Øyvind Knutsen etter seieren.

– Det var utfordrende å spille, og ballen spratt mye og var vanskelig å kontrollere, men det gikk ok å spille, og heldigvis trakk vi det lengste strået. De hadde to store sjanser, men alt i alt var vi det beste laget, sier Knutsen.

Midtbanespiller Andreas Hagen var også godt fornøyd.

– 1–0 er jo bra det. Jeg er glad vi holdt nullen, og det var deilig å vinne. Men det blir uansett en åpen kamp på Nadderud søndag, sier han.

VIDEO: SE INTERVJUER ETTER KAMPEN:

Sjansefattig førsteomgang

Førsteomgangen i Grimstad ble jevnspilt. Jerv hadde en del innlegg, men det ble aldri farlig foran Manda Sayouba i Stabæk-målet. Gjestene fra Bærum skapte heller ikke all verden. Et frispark fra Muhamed Keita, som gikk et par meter utenfor, var det nærmeste laget kom scoring.

Samme Keita gikk ned innenfor 16-meteren like før pause. Midtbanespilleren mente tydelig at det var straffe, men dommer Tommy Skjerven bare vinket spillet videre.

Få alle reaksjonene etter kampen i vår livesending her:

To gode muligheter

Tre minutter etter pause kunne Alexander Lind før Jerv i ledelsen. Han fikk en herlig ball i bakrom av Christopher MacConnacher, og kom alene mot mål. I det han fikk en Stabæk-spiller opp i seg, klinket spissen til fra langt hold. Skuddet gikk meteren utenfor.

Få minutter senere fikk Stabæk sin største sjanse. Ohi Omoijuanfro mottok ballet i feltet til Jerv. Han vendte seg, og siktet mot det høyre hjørnet. Dessverre for den tidligere Jerv-profilen, så forsvant forsøket forbi stolpen og ut.

Da klokka hadde passert 60 minutter fikk Jerv et frispark midt på Stabæks halvdel. Dødballen ble pumpet inn foran mål, og datt ned i beina på Michael Ogungbaro. Han fikk avsluttet, men klarte ikke å sette skuddet sitt under tverrliggeren.

Ulrik Berglann var den neste spilleren som testet skuddfoten, men den tidligere Bodø/Glimt-spilleren traff heller ikke mål med venstrefoten sin fra langt hold.

Headet inn 1–0

16 minutter før slutt ble Eirik Haugstad lagt ned like utenfor Stabæks 16-meter. Kristoffer Tønessen tok frisparket. Det gikk rett på Mande Sayouba, som ga en svak retur.

I feltet var Ogyngbaro råsterk, og headet ballen mot mål. Stabæk-spillerne prøvde å hindre scoring, men ballen krysset streken, og Jerv-spillerne kunne slippe jubelen løs. 1–0 til Jerv.

Stabæk fikk tidenes mulighet til å sette inn 1–1 åtte minutter før slutt. Øyvind Knutsen glapp ballen på et innlegg, og Omoijuanfro fikk nesten kranglet ballen over målstreken. Jerv-spillerne fikk etter hvert klarert bort ballen.

Birger Meling kom også nærme like før slutt, men skuddet gikk rett på Jervs keeper.

På overtid fikk gjestene et frispark like utenfor feltet til Jerv. Muhamed Keitas dødball var på vei mot hjørnet, men der ventet Knutsen, som reddet via stolpen og ut.

– Det var vanskelig for begge lag å spille god fotball på grunn av banen. I 1. omgang var det få sjanser og etter pause vant de flere baller enn oss og skapte flere sjanser enn oss. Vi kunne utliknet etter at de scoret, men alt i alt var det et rettferdig resultat, sier Stabæk-trener Toni Ordinas.

Alexander Lind i duell med Stabæks Andreas Hanche-Olsen. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Dårlig bane - igjen

Det var lenge usikkert på om kampen i Grimstad ville bli spilt. Da gressmatta ble undersøkt onsdag morgen, var den knallhard. Frosten hadde satt seg i underlaget.

Stabæks sportslige leder Inge André Olsen mente det ville være uforsvarlig å gjennomført kampen, og begrunnet det med at han fryktet for sikkerheten til spillerne.

- Jeg mener det ikke er forsvarlig å spille her. Det er merkelig. Jeg kan ikke skjønne at spillernes sikkerhet er ivaretatt, gressmatta ligner jo på betong, sa Olsen.

Dommer Tommy Skjerven var ute på gresset flere ganger. Først med lakksko og dress, deretter med fullt utstyr og fotballsko. Etter hvert kom avgjørelsen om at det ville bli kamp, noe Olsen reagerte kraftig på.

Dommeren godkjente spill på Levermyr etter å ha sjekket banen onsdag morgen. Foto: Herman Folvik

Kampen ble spilt, og det endte 1–0 til Jerv over Stabæk.

Tidligere Jerv-spiler Ohi Anthony Omoijuanfo,som nå er i Stabæk var svært skuffet etter kampen. Også kan kommenterte baneforholdene.

– Det ble veldig mye tilfeldigheter, og det var kjipt. Men dommeren bestemmer, sa han til TV2 etter kampen.

– Forsvarlig

Jervs Andreas Hagen mener det var forsvarlig at kampen ble spilt.

– Det var glatt, og vi måtte treffe helt perfekt på pasningene. Men det gikk greit, sier han.

Returkampen går på Nadderud førstkommende søndag kl. 18.00.

Da satser Jerv på å få mange aust-egder inn til Bærum.

– Jeg tror ikke det blir vanskelig å mobilisere nå. Vi skal sette oss ned i kveld og se på det, men det blir nok til at vi setter opp noen busser østover. Vi har fått indikasjoner på at vi får rundt 600 billetter til søndag, sier Jervs styreleder Per Gunnar Topland som naturlig nok var svært tilfreds etter 1–0-seieren.

– Hvis du spør hvor fornøyd jeg er nå på en skala fra én til 10 så svarer jeg 11, sier han og smiler.