Den norske målvakt-situasjonen i Bundesliga åpner for mulige endringer på landslaget. Rune Jarstein kan være på vei tilbake som førstekeeper for Norge.

Ørjan Nyland har hele sesongen stort sett vært benkesliter i Ingolstadt (bare to seriekamper fra start av 19 mulige).

Høgmo valgte likevel å la ham være fast førstevalg på landslaget – også under tapene mot Ungarn i EM-omspillet.

Det virker ikke helt gitt at løsningen fortsetter inn i 2016. – ErJarsteins ukentlige spillmed på å gjøre keeperkampen mer åpen hos dere?

– Det er ingen tvil om at Rune nyter stor tillit i Hertha. Han har signert en lengre kontrakt, er per i dag førstevalg og har spilt godt der. Det gjør at keepersituasjonen (på landslaget) blir en skjerpet konkurranse. Det gjør det, sier Høgmo til NTB.

Jarstein overtok keeperjobben på landslaget for noen år siden, men mistet den.

Nylands klubbskifte til Ingolstadt har ikke vært noen suksess. Østerrikeren Ramazan «Rambo» Özcan er konge mellom stengene der.

– Vi føler at vi i dag har tre gode keepere. Ørjan som i dag ikke spiller, og det er ikke positivt for ham. André Hansen har også stor framgang i Rosenborg.

Norge sesongåpner borte mot Estland 24. mars. Så venter kamper mot Finland (hjemme), Portugal (borte), Island (hjemme) og Belgia (borte) før VM-kvalifiseringsstart på Ullevaal mot verdensmester Tyskland.

Det skjer i starten av september.

Norge har i flere perioder opp gjennom årene hatt førstevalg på landslaget som ikke spilte mye i klubbene sine.

(©NTB)