Martin Andresens menn rakk ikke tippe lotto før kampen mot Verdal i cupens første runde, men sikret i alle fall én gevinst i avansement.

For hjemmelaget ble cuptapet uansett en fest.

Les også:

Taktiske endringer

På forhånd advarte trener Frode Strand mot en gjeng som var sultne, og som «ville ofre livet for å slå Vålerenga!»

— Hver vunnet takling er en seier for spillerne , sa Strand, som hadde gjort en del taktiske endringer før møtet med Oslo-laget.

Les også:

Formasjonen ble lagt om til 4-5-1, og målet var å være med i kampen lengst mulig.

- Jeg har tatt ut spillere som er best mulig fysisk og har defensive kvaliteter , forklarte Strand, som hadde instruert troppene til å ligge dypt og stenge mest mulig rom.

— Så kan vi forsøke å «fakke» ballen og kontre. Vi må også unngå mye dødball mot oss, sa treneren.

Les også:

Bolthofs brøler

Vålerenga hadde også gjort endringer. Martin Andresen tok blant annet med seg Stefan Strandberg og Juan Fuermayor fra start, og ga Øyvind Bolthof sjansen i mål. Sistnevnte skulle komme i søkelyset, men først sørget Mustafa Abdellaoue og Mohammed Fellah for å ødelegge spenningen og torpedere hjemmelagets taktikk med å score to kjappe mål.

Så kom hjemmelagets øyeblikk.

Øyvind Bolthof fikk et enkelt tilbakespill, men sendte ballen rett i skallen på en hardtarbeidende Stein I. Pettersen. Ballen spratt inn i mål, og plutselig var Verdal inne i kampen igjen!

- Da kjente jeg at det ble mer elektrisk stemning , sa en fornøyd Verdal-trener Frode Strand etterpå.

For selv om det ble med Verdals ene mål, og VIF scoret ytterligere fire (ved Bengt Sæternes x2, Mario Martinez og Jarl André Storbæk), var han strålende fornøyd med sitt mannskap.

- En veldig bra kamp defensivt. Vi har et veldig ungt lag, så med mer rutine kunne det kanskje blitt jevnere, men gutan gjør en veldig bra jobb , oppsummerte Strand.

Sammen med inntektene fra billettsalget og entusiasmen i trønderbygda var cuptapet likevel gull verdt.

— Utrolig viktig. En seier for klubben, sa Strand.

Hjemmefordel VIF

Hans kollega Martin Andresen smilte like bredt etter avansementet. Med tidlige scoringer slapp han og mannskapet ta ut alt i Verdal.

- Vi går videre, ellers tar vi vel bare med oss en hyggelig opplevelse , sa Andresen, som ble omringet av autografjegere etter kampen.

At Oslo-laget måtte ta turen til Trøndelag hadde han ikke noe å utsette på.

— Det var fin stemning. Dessuten kan vi få en fordel senere i cupen med hjemmetrekning, sa Andresen.