Det er forunderlig å høre hvor bra de gamle rockegutta holder koken. 70 år gamle Rod Stewart viste mange alderdomstegn da han lente seg tilbake og ga ut en serie med album med innspillinger fra den amerikanske sangboken.

Mange av oss avskrev ham da, men nå er han jammen tilbake med sitt beste album på omtrent 40 år. På to år gamle «Time» gjenopptok han samarbeidet med gamle musikk-kompiser, men det låt ikke så altfor bra for det. Det gjør det derimot nå.

Dette omfattende og lange albumet er spilt inn hjemme hos ham selv. Rod Stewart har funnet tilbake sine røtter. Den rustne stemmen hans høres fortsatt bra ut når han tar et tilbakeblikk på barndommen som på den flotte, «Way Back Home», eller når han leverer en kjærlighetsballade a la Eric Claptons «Wonderful Tonight» med «Can We Stay Home Tonight».

Rod Stewart vil også gjerne vise sine skotske røtter med folkelige innslag derfra. Dette er med andre ord både sentimentalt og romantisk, men også litt for forutsigbart her og der når det gjelder melodiføring og låtstruktur.

Men når han synger den rørende «A Friend For Life», er det mulig å tenke at det er akkurat det han er; en venn for livet.