USA 2016

Komedie

Regi: Kirk Jones

Manus: Nia Vardalos

Skuespillere: John Corbett, Nia Vardalos, Elena Kampouris, Alex Wolff, Ian Gomez, Drew Riedstra

Aldersgrense: Tillatt for alle

Den mest høylytte, eksentriske og ikke minst intense familien som noen gang har vært på lerretet, Portokalos-familien, er tilbake. Vi ble først kjent med den greske familien i 2002 i «My Big Fat Greek Wedding». Den handlet stort sett om Toula (Nia Vardalos) som skjulte seg bak buskete øyebryn og stygge briller, før hun møtte ikke-greske Ian (John Corbett) som trakk henne ut av skallet og som, etter mye motstand fra hennes familie, endelig fikk gifte seg med henne.

«My Big Fat Greek Wedding 2» er nesten samme film om igjen

Mange år er gått, og de lever fremdeles vegg i vegg med Toulas familie, men har nå også en tenåringsdatter i opprør å takle. Og da faren til Toula finner ut at ekteskapsbeviset aldri ble underskrevet og at han egentlig har levd i synd i over 50 år, holder det ikke med litt vinduspuss (som han ellers bruker til å fikse det meste). Nei, det eneste som kan redde situasjonen og familien er enda et gresk bryllup.

«My Big Fat Greek Wedding 2» er nesten samme film om igjen, med noen få nye tilskudd. Den har noen sjarmerende og morsomme scener innimellom, men den er veldig overdreven og overspilt og komikken blir ofte krampaktig. Det som kunne ha vært veldig morsomt, blir derfor i stedet ganske kleint. Var du fan av den første filmen vil du nok like denne også, men for min del ble dette som å tygge på inntørket baklava — vanskelig å svelge.