Widvey ba om svar på om det går an å kombinere sosialpolitiske hensyn og økte inntekter til frivillige organisasjoner innenfor rammen av EØS-avtalen.

-Konklusjonene i rapporten er interessante. Vi har fått et godt faktagrunnlag for videre diskusjoner om dette temaet. I tillegg vil vi be Lotteritilsynet utrede hvilke konsekvenser en lisensordning kan få når det gjelder spillproblemer og kriminalitet, sier Widvey.

Konsulentselskapet Rambøll har sett på to modeller — den ene en lisensordning for sportsspill og nettkasino, den andre en bredere modell der også lotterier inngår i en lisensordning. Førstnevnte modell vil ikke gi større endringer. Sistnevnte modell vil medføre store økonomiske tap for frivillige organisasjoner, heter det i konklusjonen. En lisensordning vil bare øke skatteinntektene til staten, heter det videre.

Rapporten er en delutredning. Lotteritilsynet skal utarbeide en vurdering av konsekvenser en lisensordning kan ha for spilleproblemer og kriminalitet. Statsråden skal sende de to utredningene på felles høring før sommeren.

Som NTB meldte onsdag, skriver 16 frivillige organisasjoner i et opprop til statsråden at de ikke ønsker innpass av utenlandske spillselskap i Norge. (©NTB)