KRISTIANSAND: I natt hadde Postbanken en svikt i sine datasystemer. Banken trakk dobbelt avdrag og en rekke kunder våknet opp til i verste fall minus på konto.

— Det er rett og slett en filkjøring som har blitt gjort to ganger. Jeg har aldri vært borte i at noe liknende har skjedd, sier banksjef i Postbanken Nordland, Frode Soløy til an.no .

20.000 kunder

— Vi er blitt varslet internt, feilen gjelder et stort antall av postbankes lånekunder. Klokken 0948 skal alle ha fått pengene tilbake, sier Arve Eklund, bankrådgiver i Kristiansand.

— Beløp har jeg ikke. Dette er jo alle mulige lån. Men det gjaldt omtrent 20.000 kunder. Det som skjedde at avdragene på lån ble trukket i går. Så ble nøyaktig det samme beløpet trukket i natt. Det er en teknisk feil, men nøyaktig hva årsaken er, vet jeg ikke, sier Kristin Paus, informasjonssjef i Postbanken..

Pengene tilbake

Klokken 0948 hadde alle kundene fått pengene sine tilbake.

— Det er bare å beklage om dette har skapt problemer for folk i julestria. Men de fleste butikkene åpner ikke før ti. Så det var bra vi klarte å ordne det så raskt, mener Paus.

Postbanken har ikke regnet på hvor stort totalbeløp som feilaktig ble trukket.

— Men når det blir trukket for lån, kan det være store enkeltbeløp, sier Paus.