— Det gjenstår ennå seks uker av kvalifiseringsfristen. Jeg vil ikke utbasunere hva jeg tenker om Idas situasjon i media. Men jeg regner med at hun innen fristen vil levere et bedre resultat enn hun har gjort så langt, sier Ronny Nilsen i Friidrettsforbundet.

- Ikke vært over 6000 poeng

Marcussen står foreløpig med 5868 poeng fra Kladno, men i likhet med kappgjengere, maratonløpere og 10.000 meter-løpere, har mangekjempere en særordning der også fjorårets resultater teller på uttaket. Og i Ratingen for ett år siden leverte Våg-jenta 6083 poeng - åtte poeng over VM-kravet.

— Hvilke fordeler gir det mangekjemperne at de har to år å ta kravet på når de likevel må prestere i år?

— Foran VM som alle andre mesterskap som må utøverne vise at de presterer på toppnivå. Hun har klart kravet en gang i fjor, men hun har ikke vært over 6000 poeng i år, sier Nilsen.

- Må levere opp mot personlig toppnivå

— Men hun trenger ikke ta kravet en gang til for å komme til VM?

— Det er slike ting jeg ikke vil ta opp i media. Men det gjelder alle at de må vise at de er i stand til å levere opp mot personlig toppnivå, sier Nilsen.

Det betyr trolig at Marcussen må over 6000 poeng enten i helgas sjukamp i tyske Ratingen eller i Universiaden i Singapore 10.-11. juli. Selv synes hun det er er «helt fair» at utøvere må vise at utviklingen går riktig vei.

Sikter mot 6000 poeng

— Men når jeg har klart et krav, så bør det være godt nok. Men jeg ønsker ikke å lage en stor greie ut av det. En slik diskusjon får eventuelt komme senere, sier Marcussen.

27-åringen vil heller fokusere på helgas sjukamp i Ratingen.

— Utviklingen går i riktig retning. Hvor mange poeng jeg ender på, ser vi på søndag, men jeg har lyst til å gå over 6000 poeng, sier Marcussen.