— Situasjonen i de norske mottakssystemet kan betegnes som i krise. Hver dag kommer det 350 personer som skal bosettes. Det er et behov for å gjøre ting i et helt annet tempo enn vi er vant til, sier Solberg.

Onsdag møtte Solberg og representanter fra regjeringen ordførere fra landets største byer for å diskutere utfordringer knyttet til flyktningsituasjonen.

— Vi har fordoblet ankomstene hver måned siden august. Vi står overfor veldig krevende oppgaver i tiden framover. Måten vi behandler dem som kommer på kommer til å prege norske byer og lokalsamfunn framover, sier statsministeren videre.

Solberg pratet til ordførere i landets største byer, blant annet Oslo, Trondheim og Stavanger. Sør-Varanger kommune var også kalt inn til møtet på grunn av den ekstraordinære situasjonen i Finnmark.

Regjeringen kalte inn til møtet for å skape en felles forståelse av situasjonen Norge står overfor, både den akutte mottakssituasjonen og de mer langsiktige situasjonen, opplyser kommunal. og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). (©NTB)