— Når folk stiller spørsmål ved tilliten til Telenor, blir jeg lei meg, for det er ikke det Telenor jeg kjenner, sier konsernsjef Sigve Brekke i et intervju med NRK torsdag.

Samme dag møtte næringsminister Monica Mæland (H) fungerende styreleder i Telenor, Franck Dangeard. Han måtte da forklare regjeringen hvorfor og hvordan telegiganten ansatte Brekke som ny konsernsjef, skrev DN før møtet.

Mæland sier det er styrets ansvar å ansette konsernsjef, og at hun har vært orientert av nå avgåtte styreleder Svein Aaser om at det skal ha vært en grundig prosess.

— Når det nå stilles spørsmål om prosessen og kommer nye påstander, er det naturlig å følge opp saken med Telenor. Derfor hadde jeg i dag et møte med fungerende styreleder. Utover det har jeg ingen kommentarer, skriver Mæland i en epost til NTB.

Brekke fikk jobben som Telenor-sjef, til tross for at Mæland ba selskapet lete aktivt etter kvinnelige kandidater som kunne bli Jon Fredrik Baksaas' etterfølger som konsernsjef. Staten eier 54 prosent av aksjene i Telenor. (©NTB)