Den amerikanske presidenten og hans kone, Michelle, deler det de mener er årets beste sang, bok og film med magasinet People.

Obamas favorittfilm i år er altså “The Martian» med Matt Damon i hovedrollen og Aksel Hennie i en noe mer beskjeden rolle.

Ifølge Jon Selås i VG har Hennie en liten, men “viktig og tydelig nok» rolle i den amerikanske Hollywood-filmen. Selås skriver i sin anmeldelse at Hennie “glir sømløst inn og leverer varene helt strålende». Filmen handler om astronauten Mark Watney (Matt Damon) som blir igjen på Mars når resten av ekspedisjonen må evakuere på grunn av en sandstorm.

Selås i VG beskriver “The Martian» som en “popkorn-film de luxe» og gir den terningkast fem. Aksel Kielland i Dagbladet skriver at den er som et “uimotståelig stykke realfagspropaganda». Ifølge Aftenposten innkasserte filmen 462 millioner kroner den første visningshelgen i USA.

Obamas favorittbok er «Fates and Furies», som er skrevet av Lauren Groff og handler om et ekteskap sett fra mannens og kvinnens perspektiv. Årets sang er “How much a Dollar Cost» av rapperen Kendrick Lamar fra Compton i California. (©NTB)