— Vi trenger noen som setter seg ved enden av bordet. Jeg savner en koordinert innsats på tvers av myndighetene, hvor regjeringen står med det samlede ansvaret, sier Socialdemokraternes leder Mette Frederiksen.

Mens politiet onsdag kveld besluttet å la flyktningene reise gjennom Danmark, selv om de ikke søker asyl i landet, befant statsminister Lars Løkke Rasmussen seg på vinsmaking på en italiensk restaurant i København, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

— Det er ingen tvil om at situasjonen krever konsentrasjon. Jeg vil selvfølgelig oppfordre statsministeren til å legge seg i selen og ta ansvar, sier Kristian Thulesen Dahl i Dansk Folkeparti til byrået.

Siden søndag har 3.200 flyktninger og migranter kommet til Danmark. Bare 400 av dem har søkt om asyl i landet. De fleste andre ønsker å reise videre til Sverige og andre nordiske land.

— De fleste kommer fra land de ikke kan returneres til. Når vi ikke kan sende dem ut av landet, er vi forpliktet til å slippe dem fri igjen. Det er i tråd med internasjonale og danske regler. Vi lever i en rettsstat, sier Rigspolitiets sjef Jens Henrik Højbjerg. (©NTB)