Målet kom etter et fantastisk angrep da det var spilt drøye 25 minutter av 2. omgang. Ghayas Zahid startet kontringen, og ballen var innom ham senere i angrepet også. Også Ruben Kristiansen, Daniel Braaten og Sivert Heltne Nilsen var involvert.

Men det var høyreback Niklas Gunnarsson som fikk æren av å sette ballen i mål bak Strømsgodsets nye keeper, Espen Bugge Pettersen, etter et av sine mange initiativrike løp på høyresiden.

Fram til 3-1-scoringen hadde Vålerenga kontrollert den første halvdelen av 2. omgang ganske godt, etter at laget gikk til pause med en 2-1-ledelse.

Et frisk og offensivt innstilt Vålerenga åpnet kampen klart best, og allerede etter drøye minuttet hadde Rasmus Lindkvist en avslutning på mål som kunne gitt uttelling. 14 minutter senere ble det 1-0 på et direkte frispark satt i mål fra rundt 20 meter av kaptein Christian Grindheim. Vestlendingen skjøt ballen over muren, og Espen Bugge Pettersen nådde ikke ned i tide.

Etter hvert klarte bortelaget å komme seg høyere opp i banen, og i det 38. minutt kom utligningen på en kontring. VIFs Ghayas Zahid mistet ballen, og den kom til Strømsgodsets høyreside. Der fosset Flamur Kastrati fram, og hans harde innlegg fra kloss hold ble satt uheldig i mål av Vålerengas midtstopper Kjetil Wæhler. (©NTB)