— Dette var utrolig deilig! Endelig holdt vi nullen, og da vinner vi. Det er så enkelt. Jeg er veldig fornøyd med innsatsen, sier Gudmundur Kristjansson til CMore etter kampen.

Vertene gikk rett i strupen på Start i lørdagens oppgjør på Haugesund stadion. Spesielt spissduoen Christian Gytkjær og Simon Diedhiou skapte trøbbel for Mons Ivar Mjeldes menn.

Heldigvis for gjestene hadde ikke de to innstilt siktet sitt godt nok de første 45 minuttene. Nærmest kom Gytkjær etter 20 minutter da han dro av Michael Christensen innenfor 16-meteren til Start, og siktet på det lengste hjørnet. Dansken traff imidlertid ikke godt nok, og ballen trillet utenfor den venstre stolpen til en god Håkon Opdal.

Vikstøl og Ajer banens beste

Haugesund burde ledet til pause

Diedhiou, som scoret to ganger i forrige hjemmekamp mot Strømsgodset, hadde et godt forsøk fire minutter senere. Heldigvis for sørlendingene kastet duellkongen Alex De John seg ned i siste sekund, og blokkerte forsøket til hjørnespark.

Haugesund kunne fort ha gått til pause med en 1-0-ledelse. Like før pause ble Søren Christensen spilt nydelig fri alene med Opdal. Dansken prøvde å sette avslutningen sin mellom beina på Opdal, men Starts keeper leverte en strålende redning – som han har gjort så mange ganger denne sesongen.

Start kjempet godt gjennom den første omgangen, men offensivt var det helt natta. Laget skapte ikke en eneste scoringsmulighet.

- Det er første gangen vi holder nullen på år og dag, så det er lov å være fornøyd i dag, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til CMore etter kampen.

— Jeg er fantastisk stolt av guttene. Dette er en oppreisning for oss, sier Mjelde.

Fem minutter etter pause tok Start overraskende nok ledelsen. Robert Sandnes fikk lagt inn fra venstesiden. I midten fant han Matthias Vilhjalmsson, som headet ned til Kristoffer Ajer som stå alene et par meter fra Haugesunds mål. 17-åringen fikk all verdens tid, og satte ballen enkelt i mål fra kloss hold.

— Jeg lurte på om det var offside, men jeg har lært meg å sette ballen i mål uansett, sier Ajer til CMore,

God Opdal

Haugesund kunne ha slått raskt tilbake, men Opdal var nok en gang parat, og reddet det knallharde skuddet til Diedhiou minuttet senere.

Etter 56 minutters spill trodde de fleste i Haugesund at vertene utlignet til 1-1. Michael Haukås fikk ballen på kanten, og plasserte ballen fint i det høyre hjørnet. Midtbanespillere sto imidlertid i offside, og dommeren blåste frispark til Start.

Vikstøl kom nære ved å gi Start en 2-0-ledelse da klokka tikket mot 58 minutter. Gjestene fikk frispark 18-19 meter fra Haugesunds mål. Start-backen fikk en fin bue på frisparket sitt, som hadde retning mot krysset. Keeper Per Kristian Bråtveit, som skal trene med A-landslaget før privatkampen mot Sverige, viste imidlertid klasse, og reddet til hjørnespark.

Gytkjær fikk nok en ok mulighet 20 minutter ut i andreomgangen. Dansken mottok ballen i feltet, vendte av De John, og avsluttet mellom beina til amerikaneren. Skuddet gikk rett på Opdal, som var fint nede og holdt ballen.

Haugesund styrte banespillet utover omgangen, uten at det ble nevneverdig farlig foran Opdal i Start-buret.

Frem minutter før full tid avgjorde Ajer kampen. Han fikk en glimrende pasning av Solomon Owello, og stormet alene mot Haugesund-buret. Stortalentet avsluttet med høyrefoten, og satte ballen til side for Bråtveit. Dermed 2-0 til Start, og en sterk borteseier i Haugesund.

— Jeg fikk krampe når jeg løp gjennom der, så det var så vidt jeg kom fram. Det var deilig å se at den gikk inn. Det at vi får 2-0 her er utrolig deilig, sier Ajer.