SAS-partner Air New Zealand har høstet beundring for sine underholdende og vellagede sikkerhetsvideoer. Det nasjonale selskapet i Hobbiten-landet har bl.a. brukt figurer fra Ringenes herre-filmene for å fange passasjerens oppmerksomhet.

Det til stort hell. Videoene har ikke bare skapt stor oppmerksomhet blant de reisende, men også blitt underholdning langt ut over New Zealands grenser. Den har blant annet gått sin seiersgang på Youtube.

Men nå har jubelen stilnet for Air New Zealand. Selskapet har laget en ny video som har skapt harme blant kiwiene, spesielt blant kvinnene som slett ikke er begeistret for måten å informere om sikkerheten i luften på.

Se videoen i vinduet øverst som viser hvordan filmen ble laget.

Denne sikkerhetsvideoen skapte begeistring.

Selskapets nyeste sikkerhetsvideo er tatt opp på stillehavsøya Cook Island, og er laget i samarbeid med Sports Illustrated. Den viser lettkledte såkalte supermodeller — blant annet Christie Brinkley - som boltrer seg på stranden i øyparadiset, mens de informerer om de ulike sikkerhetsreglene på selskapets fly.Videoen er laget i forbindelse med det kjente magasinets 50-års jubileum for den spesielle badedrakt-utgaven.

Blant de som reagerer negativt er Deborah Russell , som er foreleser og feministisk kommentator på New Zealands Massey University.

- Jeg ønsker ikke å se dette, sier hun og mener videoen viser svært seksualiserte bilder som virker provoserende på mange kvinner.

— Jeg ønsker å bli tatt på alvor, sier hun ifølge den britiske avisenThe Tepegraph.

Flyselskapet planlegger å bruke videoen også for å fremme interesse for en ny rute fra Auckland til Los Angeles. Denne ruten tilbyr mellomlanding nettopp på Cook-øyene.

Air New Zealand på sin side er ikke redd for at videoen skal skremme vekk kvinnelige reisende.

En talsmann for selskapet sier at man har vært nøye med å forsikre seg om at «Safety in Paradise», som filmen heter, er produsert på en måte som er smakfull .

Videoen har premiere i dag, den 12. februar, og på nettet florerer også bakgrunnsvideoen «The Making of Safety in Paradise», som viser hvordan filmen ble laget. Den er allerede sett over en halv million ganger.

Air New Zelaland er medlem av flyalliansen Star Alliance, og slik partner med vårt eget SAS.