Haugesund og Sarpsborg var tabellnaboer foran oppgjøret. På Haugesund stadion var det vertene som lenge så ut til å trekke det lengste strået. Tre minutter før fulltid utlignet Maguire.

— Det var deilig. Vi forsøkte og forsøkte, vi gjør det vi kan, men får det ikke helt til. Det var en hard kamp og desto deiligere med målet. Jeg synes vi fortjente ett poeng, sa Steffen Enermann etter kampen til C More.

De første 27 minuttene var svært sjansefattige og lite skjedde, men så dukket Alexander Stølås opp. Vingen fikk ballen på kanten av 16-meteren og dundret ballen i mål bak Duwayne Kerr.

Etter målet tok det hele seg opp ut omgangen. Både FKH og Sarpsborg kom til sjanser og temperaturen på banen ble høy. Det ble ikke flere mål før pause, men eliteseriedebutanten, dommer Espen Eskås, delte ut fem gule kort de neste tolv minuttene av omgangen. Likevel vartet det ros etter kampen.

— Jeg vil gi honnør til dommeren som lar oss ha mange tøffe dueller og har en god dialog med oss. Det gjorde det gøy å spille kampen i dag, sa Enermann. (©NTB)