Etter seirene mot Bulgaria (1-0) og Kroatia (2-0) lever det norske håpet i EM-kvalifiseringen. Alt avgjøres midt i oktober.

— Jeg både drømmer og regner med høye seertall. Det er den største kampen vi har hatt. Det er mulig å runde millionen, men det er vanskelig å si. Alt mellom 700.000 og millionen i seere vil være moro, sier Aalbu til NTB.

Han er sportssjef i Discovery, som har en rekke kanaler i porteføljen. Hjemmekampen mot Malta lørdag 10. oktober sendes på MAX, mens hovedkanalen TVNorge er vertskap i den avsluttende bortekampen mot Italia tirsdag 13. oktober. Dermed kan de uten Eurosport Norge puste ut. Den kanalen får nemlig bare 50 prosent av seerne inn.

— Vi skal lage helkveld med Høgmos på TVNorge. Vi går på én time og 45 minutter før avspark og runder ikke av fotballkvelden før 23.30. Runder vi millionen blir det hæla i taket og tenna i kaka, gliser Aalbu.

Han vrir litt på ordspillet. For den tidligere hoppsjefen er blitt kjent for å legge ut kakebilde i sosiale medier etter gode seertall. (©NTB)